Je hebt een expertise in iets en daar wil je graag meer mee doen. Je hebt een hobby waar je graag je geld mee wil verdienen. Dit kunnen allemaal redenen zijn om een eigen onderneming te starten. Wel moet je er eerst goed over nadenken, het moet geen impulsieve beslissing zijn. Er zitten namelijk best wat risico’s vast aan het starten van een eigen bedrijf. Wanneer je alle voor- en nadelen tegen elkaar hebt afgewogen en je hebt de knoop doorgehakt en de beslissing gemaakt, kan het officieel gemaakt worden.

Kamer van koophandel

Iedereen die een bedrijf wil starten, dient zich eerst in te schrijven bij de kamer van koophandel. Hierin koppel je je persoonlijke gegevens aan de gegevens van je bedrijf. Daarnaast leg je vast wat je bedrijf doet, bedenk je een naam en stel je algemene voorwaarden op. Ook kiest je een rechtsvorm. Ga je bijvoorbeeld voor een b.v., een n.v. of een eenmanszaak? Zoals je ziet zijn dat allemaal beslissingen die je moet maken.

Voordelen

De voordelen van het starten van een eigen bedrijf zijn groot. Zo ben je helemaal vrij in wat je wel of niet wil doen. Jij bent degene die bepaald welke opdrachten je wel of niet aanneemt. Ook bepaal jij hoeveel tijd je kwijt wil zijn aan je bedrijf en welke tarieven je hanteert. Er is geen baas of werkgever die dat voor jou bepaalt, je mag alles zelf beslissen. Wel is het verstandig om te kijken wat de concurrenten doen, omdat je jezelf niet buiten de markt wil plaatsen. Een ander voordeel van het starten van een eigen bedrijf, is dat je nu een zakelijke auto kan aanschaffen. Alle kosten die je dan maakt voor de auto, kan je van de belasting aftrekken. Wel moet je er rekening mee houden dat je slechts 500 privé kilometers mag rijden met een zakelijke auto. Wanneer je daar boven komt, moet je bijtelling betalen. Om dat allemaal goed bij te kunnen houden, kan je gebruik maken van een kilometerregistratiesysteem. Dit systeem houdt alle ritten voor je bij en voorkomt dat je daar fouten mee gaat maken. 

Categories:

Tags:

No responses yet

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *