Je hebt vast wel eens gehoord van een verzekering voor je eigendommen. Iets waarbij je zeker weet dat als het stuk gaat of gestolen wordt, jij een teruggave kan krijgen. Voor jouw nieuwe camera is dit misschien vanzelfsprekend, maar voor je software misschien nog iets minder. Steeds vaker slaan wij onze belangrijke wachtwoorden en gegevens online op. Niet wetende, dat het ook steeds makkelijker wordt om deze te achterhalen voor neuzen, die er niet horen te zijn. Nu kan het zijn dat er nog geen belletje gaat rinkelen wanneer je leest over een zogenaamde ‘Cyberverzekering’. Dus wat houdt dit een dit  precies in?

Wat is een cyberverzekering?

Een Cyberverzekering is een dekking die ervoor zorgt dat wanneer jouw gegevens gehackt of gestolen worden, er iemand klaar staat om dit te kunnen oplossen. Bijna 50 procent van de kleinschalige bedrijven wordt namelijk wel eens geteisterd door een dergelijke aanval en het laatste wat jij dan wilt is alles verliezen waar je zo hard voor gewerkt hebt. Een Cyberverzekering geeft je dan ook vooral een stukje meer zelfvertrouwen en zekerheid.

Wat houdt een zakelijke cyberverzekering in?

Deze verzekering kan meerdere dingen betekenen. Het komt er vooral op neer dat men  gedeeltelijk de financiële schade dekt, die het gevolg kunnen zijn van cybercriminaliteit. Echter zit er meer in dit mooie pakketje verstopt. Zo kan jouw cyberverzekeraar ook een rol spelen, wanneer er meer tussenpersonen bij komen kijken. Met een professional, kom je toch vaak verder dan in je eentje.

Kleven er nadelen aan?
Toch kleven er ook een aantal ‘maar’-tjes aan een verzekering. Schade aan zaken en personen is over het algemeen niet inbegrepen in een cyberverzekering, net als dat contractuele schade vaak niet verzekerd wordt. Als er sprake is van bewust roekeloos gedrag van jouw medewerkers, dan trekt de verzekeringsmaatschappij zich ook vaak terug. Lees je dan ook goed in wat er wel en niet gedekt wordt.

Hoeveel kost het?

Kijkend naar kosten, zijn er ook wat verschillen. Vaak zijn de kosten van jouw cyberverzekering gekoppeld aan de omzet en/of de waarborgen die jij zou willen afsluiten. Hoe groter jouw bedrijf of omzet, des te groter de dekking op de verzekering zal moeten zijn. Dit is uiteraard ook zo in andere gevallen, want jouw nieuwe Ferarri kost een tikkie meer dan je nieuwe schoenen. Ook verzekeringsmaatschappijen zijn voorzichtig en hoe kleiner het risico van jouw bedrijf dan ook is, hoe groter de kans dat een verzekeraar met je in zee duikt.

Welke verzekeringen er allemaal zijn kun je uiteraard allemaal vinden en een handige tool hiervoor is cyberverzekeringen.nl. Dit scheelt je zoekwerk en je kunt alle pro’s en con’s goed tegen elkaar afwegen. Zo maak jij een keuze die niet alleen het best bij jouw bedrijf past, maar ook weloverwogen is.

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Vind ons

Adres
Hoofdstraat 123
New York, NY 10001

Uren
Maandag—vrijdag: 9:00–17:00
Zaterdag & zondag: 11:00–15:00