Autoverzekering berekenen 

Het afsluiten van een autoverzekering bestaat uit verschillende fases. In de eerste fase beoordeel je welke autoverzekering het beste bij jouw voertuig past. Kies je voor een WA-verzekering met een basisdekking, of geef je de voorkeur aan een All Risk autoverzekering? Bij een volgende fase probeer je de goedkoopste autoverzekering te vinden. Je wilt voorkomen dat je maandlasten onnodig hoog zijn, doordat je vooraf onvoldoende verzekeringen met elkaar hebt vergeleken. Belangrijk onderdeel hierbij is een de premie van een autoverzekering berekenen. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op deze premie. Op deze pagina lees je meer over hetgeen in ogenschouw wordt genomen bij een autoverzekering berekenen. Je hoeft dit niet zelf te doen! Deze website biedt je een handige tool. 

Kosten verschillende autoverzekeringen 

Autoverzekeringen worden in de basis in drie soorten aangeboden, te weten: een WA-autoverzekering, een WA-autoverzekering met beperkt casco en een All Risk autoverzekering. De dekking van een All Risk autoverzekering is het meest uitgebreid. Een uitgebreide dekking betekent echter ook een hogere premie. De premie van een WA-verzekering is het laagst. Hierbij wordt enkel schade aan andere voertuigen hersteld bij een ongeluk. Schade aan je eigen auto zal je zelf moeten herstellen. 

Factoren bij een autoverzekering berekenen 

Bij de premie van een verzekering voor je auto berekenen zijn er verschillende zaken, die bekeken moeten worden. Zo is de kans op schade aan je auto groter wanneer je regelmatig in een stad rijdt, dan wanneer je de auto op het platteland gebruikt. Denk niet alleen aan de kans op een ongeluk, maar bijvoorbeeld ook op de kans op vandalisme of een diefstal. Ook de waarde van je auto speelt een rol bij het berekenen van je autoverzekering. Des te hoger de waarde van je voertuig is, des te groter is ook het risico wat een verzekeraar loopt. Dit merk je in de hoogte van de premie voor je auto. Een derde factor is je leeftijd. Des te jonger je bent, des te hoger is de premie van een autoverzekering vaak. 

Korting door schadevrije jaren 

Op het moment dat je de kosten van een autoverzekering berekent, wordt je gevraagd naar het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Des te meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, des te lager zal de premie van je autoverzekering zijn. Het gaat hierbij om de schade, welke gemeld is bij de verzekeraar. Soms loont het om deze reden, om schade zelf te herstellen. Zeker wanneer de herstelkosten beperkt zijn. Op deze manier gaat het niet ten koste van het aantal opgebouwde schadevrije jaren, waardoor je de kosten voor de herstelwerkzaamheden al snel hebt terugverdiend met een lagere premie. 

Online premie autoverzekering berekenen 

Maak het makkelijker om de premie van een autoverzekering te berekenen! Gebruik de tool op deze website. Op basis van de ingevoerde gegevens berekent de tool automatisch welke verzekering de gunstigste premie aanbiedt. Je kunt deze verzekering vervolgens direct vanuit de vergelijkingstool voor een autoverzekering berekenen afsluiten bij de verzekeraar. Het is sterk aan te raden om altijd de polisvoorwaarden door te nemen bij het afnemen van een autoverzekering.