Autoverzekering vergelijken

 Een autoverzekering vergelijken helpt je de verzekering te vinden, die past bij je voertuig en de risico’s die je loopt. Kies je bijvoorbeeld voor een autoverzekering die enkel schade aan andermans voertuig dekt? Geef je de voorkeur aan een autoverzekering waarmee ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld een storm vergoed wordt? Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden bij een autoverzekering vergelijken. Vergelijk een autoverzekering niet alleen om de verzekering te vinden die qua dekking het beste bij je auto past. Zoek ook naar de goedkoopste autoverzekering! Je wilt onnodig hoge maandlasten voorkomen.

Mogelijkheden bij een autoverzekering vergelijken

Vaak begint een autoverzekering vergelijken bij het bepalen van de gewenste dekking. Deze dekking hangt vaak sterk samen met de waarde en leeftijd van het voertuig. Op het moment dat je de auto binnen enkele jaren wilt vervangen, is het onverstandig om voor een dure autoverzekering met uitgebreide dekking te kiezen. Mocht de auto ernstig beschadigd raken, dan kun je deze wat eerder vervangen. Je maandlasten blijven zo laag! Een basisdekking wordt geboden door een WA-verzekering. In Nederland is het verplicht om deze WA-verzekering af te sluiten, wanneer je met de auto op de openbare weg rijdt. Een uitgebreide dekking wordt geboden door een WA-verzekering met beperkt casco of een All Risk autoverzekering.

Inschatten van de risico’s op schade

Onderdeel van het in kaart brengen van de gewenste dekking voor je auto, is het inschatten van de risico’s op schade. Dit doe je niet alleen zelf, ook de verzekeraar doet dit! Zo kan het voor mensen in de Randstad duurder zijn om een autoverzekering af te sluiten, dan voor mensen die op het platteland wonen. Andere risico’s om rekening mee te houden zijn de risico’s op schade door ruige weersomstandigheden. Wanneer je de auto overdekt stalt bij huis, is de kans op stormschade relatief klein. Staat de auto altijd buiten? Vergelijk in dat geval een autoverzekering met een dekking voor deze schade. Ook de kans op diefstal van je voertuig of bijvoorbeeld een inbraak in de auto is groter, wanneer je deze op straat parkeert. In het bijzonder wanneer je in een stad woont.

Factoren die invloed hebben op je premie

Eerder werd al beschreven, dat je woonplaats invloed heeft op de premie van een autoverzekering. Je eigen autoverzekering vergelijken met die van een familielid aan de andere kant van Nederland is hierdoor niet mogelijk. Er zijn echter meer factoren waar verzekeraars rekening mee houden bij het bepalen van de premie van een autoverzekering. Denk bijvoorbeeld ook aan je leeftijd, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en bijvoorbeeld het aantal kilometers wat je jaarlijks wilt gaan rijden.

Vergelijk je autoverzekering eenvoudig online

Om het vergelijken van autoverzekeringen makkelijker te maken, kun je de vergelijkingstool op deze website gebruiken. Vul de benodigde gegevens in en laat de vergelijkingstool automatisch bepalen welke verzekering het meest geschikt voor je is. Kijk hierbij niet alleen naar de premie bij verschillende verzekeraars, maar ook naar de polisvoorwaarden. Neem de polisvoorwaarden altijd door, voordat je de verzekering voor je auto afsluit.