Bootverzekering berekenen 

Voor het gebruik van een boot op open water is het afsluiten van een bootverzekering niet verplicht. Toch kan de premie van een bootverzekering berekenen bij verschillende verzekeraars het overwegen waard zijn. Het geeft je een goed beeld van de kosten voor het inperken van je risico’s, wanneer je de boot op het water gebruikt. Mocht je betrokken raken bij een aanvaring, dan worden de kosten voor schade aan andermans vaartuig vergoed door de verzekeraar. Om de kosten van een bootverzekering berekenen zo makkelijk mogelijk te maken, vind je op deze website een handige tool. Op deze pagina lees je meer over de factoren die van invloed zijn op de premie van een verzekering voor je boot berekenen. 

Invloed dekking bij bootverzekering berekenen 

De premie van een bootverzekering berekenen begint bij het bepalen van de gewenste dekking. Bij een bootverzekering heb je de keuze uit drie soorten dekkingen, te weten: een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een All Risk bootverzekering. Het is afhankelijk van de manier waarop je de boot gebruikt, welke van deze verzekeringen het meest geschikt is. De kosten van een All Risk verzekering voor je boot berekenen is interessant wanneer de boot een hoge waarde heeft of bijvoorbeeld vaak gebruikt wordt. De kans op vandalisme of andere vormen van schade is in deze gevallen relatief groot. Een All Risk bootverzekering voorkomt dat je deze schade zelf moet herstellen. 

Bootverzekering berekenen bij aanvullende verzekeringen 

Je kunt de dekking van een bootverzekering verder uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Een populaire verzekering is bijvoorbeeld een verzekering die opvarenden dekt. Op het moment dat zij blijvend invalide raken of zelfs overlijden bij een aanvaring, dan keert de verzekeraar hier een vergoeding voor uit. Houd er rekening mee, dat deze vergoeding relatief laag is. Het dekt bijvoorbeeld enkel de kosten om een woning aan te passen naar de nieuwe situatie. Ook een verzekering voor rechtshulp bij conflicten waarbij het vaartuig betrokken is, kan interessant zijn. Het afsluiten van deze verzekeringen heeft logischerwijs invloed op de premie van een bootverzekering berekenen. 

Andere factoren die invloed hebben op de premie 

Naast de dekking en de aanvullende verzekeringen zijn er meer factoren, die van invloed kunnen zijn op de uitkomst van de premie van een bootverzekering berekenen. Denk bijvoorbeeld ook aan de waarde van een boot, de plek waar de boot gelegen is, het aantal schadevrije jaren wat is opgebouwd en het vaargebied. Voor het bijhouden van het aantal schadevrije jaren bestaat geen centraal register. Je dient een verklaring op te vragen bij je huidige verzekeraar om te kunnen profiteren van een no-claimkorting. 

Online premie verzekering boot berekenen 

Gebruik de tool op deze website om de premie van een verzekering voor de boot berekenen makkelijker te maken. Voer de benodigde gegevens in om de tool te kunnen laten bepalen welke verzekeraar de gunstigste verzekering biedt. Je kunt deze verzekering rechtstreeks vanuit de tool bij de verzekeraar afsluiten. Het is verstandig om voor het afsluiten van de bootverzekering de polisvoorwaarden door te nemen.