Bootverzekering vergelijken 

Het afsluiten van een bootverzekering is in Nederland niet verplicht. Toch kan een bootverzekering vergelijken verstandig zijn! De meest simpele bootverzekering dekt schade aan anderen, wanneer je bijvoorbeeld te maken krijgt met een aanvaring. Kies je voor een uitgebreidere dekking, dan dekt een bootverzekering ook schade aan je eigen vaartuig. Denk aan schade door brand, een ontploffing, een storm en diefstal. Op deze pagina lees je meer over een verzekering voor je boot vergelijken. Met welke factoren dien je rekening te houden? Welke dekking past het beste bij de boot die jij wilt verzekeren? Enzovoorts. 

Verschillende soorten bootverzekeringen vergelijken 

Een bootverzekering vergelijken begint bij het beoordelen van de dekking van verschillende verzekeringen. Kies tussen een WA-bootverzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een All Risk bootverzekering. Bij een All Risk bootverzekering profiteer je onder meer van dekking bij vandalisme. Zeker wanneer je vaartuig niet in een afgesloten haven ligt, kan het verstandig zijn om jezelf te beschermen tegen deze vorm van schade. Ook vorst, lekvaren en bijvoorbeeld joyvaren zijn onderdeel van de dekking van een All Risk bootverzekering. Een WA-verzekering met beperkt casco dekt enkel schade aan anderen, schade aan je eigen boot bij een aanvaring, schade door brand, bliksem of bijvoorbeeld een storm en schade door diefstal. 

Andere aandachtspunten bij een bootverzekering vergelijken 

Bij het kiezen van een verzekering voor je boot zijn er meer factoren om rekening mee te houden, dan de dekking hiervan alleen. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Populaire aanvullende verzekeringen voor vaartuigen zijn een verzekering voor opvarenden en een rechtsbijstandsverzekering. Het is afhankelijk van het gebruik van het vaartuig, welke van deze verzekeringen noodzakelijk is. Een verzekering voor opvarenden keert een vergoeding uit op het moment dat opvarenden blijvend invalide raken of overlijden bij een ongeluk met de boot. Dit is prettig, wanneer je regelmatig met anderen op de boot vaart.

Korting door schadevrije jaren 

De premie voor een bootverzekering wordt door de verzekeraar verlaagd, op het moment dat je een groot aantal schadevrije jaren hebt opgebouwd. Hier wordt geen centraal register voor bijgehouden, zoals dat wel gebeurt bij bijvoorbeeld auto’s. Dit betekent dat een vorige verzekeraar een verklaring over het aantal opgebouwde schadevrije jaren mee moet geven bij een overstap naar een andere verzekeraar. De no-claimkorting die hierbij wordt uitgekeerd kan oplopen tot enkele tientallen procenten. Reden genoeg om hier rekening mee te houden bij een bootverzekering vergelijken. Ook kan het soms aantrekkelijk zijn om je eigen risico te verhogen. 

Vergelijkingssite voor een bootverzekering 

Op deze website bieden we je een handige tool, die een bootverzekering vergelijken heel eenvoudig maakt. Voer de benodigde gegevens over de boot in, om de tool de premies bij verschillende verzekeraars te laten berekenen. Eerder werd al beschreven, dat verschillende factoren van invloed zijn op de premie die hierbij de goedkoopste is. Je kunt de bootverzekering vervolgens direct vanaf deze vergelijkingssite voor bootverzekeringen afsluiten bij de verzekeraar. Het is verstandig om voor het afsluiten van de verzekering de polisvoorwaarden hiervan door te nemen.