Brommerverzekering berekenen 

Gebruik je brommer nooit onverzekerd op de openbare weg! Niet alleen is dit niet toegestaan. Ook kun je te maken krijgen met zeer hoge kosten, wanneer je betrokken raakt bij een ongeval. De premie van een brommerverzekering berekenen helpt je de goedkoopste verzekering voor jouw bromfiets te vinden. Gebruik de tool op deze website, om het berekenen van een brommerverzekering makkelijker te maken. Bij deze berekening dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de waarde van de brommer en je leeftijd. Over het algemeen wordt een hogere premie berekend aan jonge bestuurders, dan aan volwassenen. Dit heeft te maken met de inschatting van de verzekeraar over het risico wat zij lopen bij het aanbieden van een brommerverzekering. Op deze pagina lees je meer over het berekenen van de premie van een brommerverzekering. 

Invloed dekking bij brommerverzekering berekenen 

De dekking van een brommerverzekering speelt een grote rol in de berekening van de premie hiervan. Kies tussen een WA-verzekering, een WA-verzekering met beperkt casco en een All Risk brommerverzekering. Een All Risk brommerverzekering biedt je de meest uitgebreide dekking. Zo wordt bijvoorbeeld ook schade door het omvallen van de bromfiets vergoed. De uitgebreide dekking gaat echter gepaard met een hoge premie. Onder meer het gebruik van de brommer bepaalt of een dergelijke dekking noodzakelijk is. De WA-verzekering is doorgaans het goedkoopst en biedt je enkel een basisdekking. Dit betekent dat enkel schade aan andermans voertuig wordt vergoed bij een ongeval. 

No-claimkorting voor je brommerverzekering 

In sommige gevallen kom je in aanmerking voor een no-claimkorting. Dit betekent dat de premie van je brommerverzekering met een aantal procent verlaagd wordt, wanneer je meerdere schadevrije jaren hebt. Zou je toch een keer een schadeclaim indienen bij de verzekeraar, dan wordt het aantal schadevrije jaren teruggezet naar nul. Het loont om een hele lichte vorm van schade zelf te bekostigen. Op deze manier blijf je profiteren van de no-claimkorting op je brommerverzekering. Bij een brommerverzekering berekenen wordt deze korting standaard meegenomen in de premie. 

Andere factoren bij brommerverzekering berekenen 

Het aantal schadevrije jaren en de dekking van een brommerverzekering zijn niet de enige factoren om rekening mee te houden. Zoals eerder beschreven werd, hebben ook je leeftijd en de waarde van een brommer invloed op de premie van een brommerverzekering. Bij de kosten van een brommerverzekering berekenen wordt naar dergelijke informatie gevraagd. Vaak kan de waarde van een bromfiets worden ingeschat op basis van het kenteken hiervan. Andere factoren die meespelen zijn het bouwjaar van de bromfiets, je woonplaats en het merk van de brommer. 

Online premie brommerverzekering berekenen 

Online de premie van een brommerverzekering berekenen voorkomt dat je dit handmatig moet doen bij verschillende verzekeraars. De tool op deze website vertelt je binnen een minuut welke verzekeraar de laagste premie biedt voor een brommerverzekering. Een brommerverzekering berekenen via deze tool bestaat uit drie stappen: het invoeren van je gegevens, het laten berekenen van de goedkoopste brommerverzekering en het afsluiten hiervan. Het afsluiten van een brommerverzekering kan rechtstreeks vanuit de vergelijkingstool. Lees voor het afsluiten van de verzekering altijd de polisvoorwaarden door.