Brommerverzekering vergelijken

Gebruik je een brommer op de openbare weg? In dat geval is het in Nederland verplicht hier een brommerverzekering voor af te sluiten. Een brommerverzekering vergelijken helpt je de juiste verzekering bij jouw bromfiets te vinden! Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Belangrijkste onderdeel bij een bromfietsverzekering vergelijken is de dekking hiervan. Kies je voor een basisdekking, of geef je de voorkeur aan een uitgebreidere verzekering? Is het slim om naast je brommerverzekering aanvullende verzekeringen af te sluiten? Op deze pagina lees je meer over het vergelijken van verschillende brommerverzekeringen.

Dekking van een brommerverzekering vergelijken

Een basisdekking wordt geboden door de WA-brommerverzekering. Hierbij wordt enkel schade aan andermans voertuig vergoed. Datzelfde geldt over eventueel opgelopen lichamelijk letsel door betrokkenen bij een ongeval. Schade aan je eigen brommer wordt niet vergoed. Het voordeel van een WA-verzekering is de lage premie hiervan. Zeker wanneer je maar af en toe op de bromfiets rijdt, kan een WA-verzekering voldoende zijn. Datzelfde geldt voor brommers die vrijwel altijd in een eigen garage of berging gestald worden. De kans op diefstal of vandalisme is in zo’n geval beperkt. Alternatieven zijn een WA-verzekering met beperkt casco of een All Risk brommerverzekering.

WA-verzekering met beperkt of volledig casco vergelijken

Bij een WA-verzekering met beperkt casco wordt een deel van de schade aan je brommer vergoed. Denk bijvoorbeeld aan schade door diefstal van je brommer, schade door een brand of storm, of schade door joyriding. In het geval van een All Risk brommerverzekering wordt ook schade bij een ongeval vergoed. Een WA-brommerverzekering met volledig casco is voornamelijk interessant bij nieuwe brommers en modellen met een hoge waarde. Schade herstellen na een ongeval kost in zo’n geval erg veel.

Factoren om rekening mee te houden

Een bromfietsverzekering vergelijken gaat verder dan het vergelijken van de dekking van verschillende soorten verzekeringen. Kijk bijvoorbeeld ook naar de service die je geboden wordt, wanneer schade hersteld moet worden. Op welke termijn kan de brommer hersteld worden? Kan dit bij iedere garage, of enkel bij geselecteerde bedrijven? Enzovoorts. Ook niet onbelangrijk is de mogelijkheid om korting te krijgen op een premie. Kun je de premie verlagen door voor een hoger eigen risico te kiezen? Welke invloed heeft het aantal opgebouwde schadevrije jaren op je premie? Enzovoorts.

Eerder werd al aangehaald, dat het afsluiten van aanvullende verzekeringen het overwegen waard kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verzekering voor opzittenden. Zeker wanneer je regelmatig iemand meeneemt op de scooter is dit verstandig. De verzekeraar keert een vergoeding uit op het moment dat iemand blijvend invalide raakt of overlijdt tijdens een ongeval.

Vergelijk een brommerverzekering eenvoudig online

Op deze website vind je een handige vergelijkingstool, waarmee je de verschillende brommerverzekeringen eenvoudig online vergelijkt. Op basis van de ingevoerde gegevens bepaalt deze tool welke verzekering het beste bij jou past. Kijkend naar het type dekking en de premie die hiervoor in rekening wordt gebracht. Lees voor het definitief afsluiten van een verzekering altijd de polisvoorwaarden door.