Creditcard 

Tegenwoordig is een creditcard steeds vaker onmisbaar! Je hebt een creditcard nodig om een hotel te kunnen boeken in het buitenland, de creditcard wordt gebruikt bij het huren van een auto over de grens, enzovoorts. Ook in veel internationale webwinkels wordt tegenwoordig afgerekend met een creditcard. Alvorens je een creditcard aanvraagt, is het belangrijk om deze bij verschillende aanbieders te vergelijken. Wat zijn de kosten voor een creditcard? Wat is de beste creditcard zonder BKR-registratie? Is het slim om voor een prepaid creditcard te kiezen? Op deze pagina lees je meer over het aanvragen van een creditcard. Een creditcard biedt je een kortlopende lening, welke je aan het eind van de maand aflost middels een automatische incasso van je bankrekening. Zoek je een lening om bijvoorbeeld een verbouwing te kunnen bekostigen? In dat geval is een minilening soms een goed alternatief. Kijk eens naar de pagina over geld lenen voor leningen om grotere uitgaven te kunnen bekostigen.

Verschillende mogelijkheden bij een creditcard

Een creditcard aanvragen begint met creditcards vergelijken. In de basis wordt onderscheid gemaakt tussen een prepaid creditcard en een creditcard die je afneemt bij een bank. Een prepaid creditcard kun je vooraf van een bepaald saldo voorzien. Vergelijk het met een prepaid simkaart voor je mobiele telefoon! Op het moment dat het saldo op de prepaid creditcard verbruikt is, kun je deze niet meer gebruiken. Een prepaid creditcard kan een slimme keuze zijn, wanneer je een eenmalige uitgave wilt doen met de kredietkaart. Let op: aan een prepaid creditcard zitten soms nare voorwaarden! Zo moet je een “boete” betalen, op het moment dat de creditcard een jaar niet gebruikt is. Dit geldt logischerwijs alleen voor een prepaid creditcard waar nog tegoed op staat. Soms wordt deze boete zelfs al na drie maanden in rekening gebracht!

Creditcard koppelen aan een bankrekening

De meest gangbare creditcard is een creditcard die gekoppeld wordt aan een bankrekening. Gedurende de maand kun je uitgaven doen met de creditcard, welke vervolgens tegen het eind van de maand van je bankrekening worden afgeschreven. In feite schiet de aanbieder van de creditcard het bedrag voor! Ook dit type creditcard wordt aangeboden in verschillende soorten. Zo kan een creditcard aanvragen als student andere voorwaarden met zich meebrengen, dan wanneer je een creditcard aanvraagt als volwassene.

Creditcard zonder BKR-check

Bij het aanvragen van een creditcard zal een bank controleren of je een BKR-registratie hebt. Iemand die in de registers van het BKR staat heeft bijvoorbeeld een rekening niet voldaan in het verleden. De kans dat de betalingen die met een creditcard worden gedaan niet (kunnen) worden terugbetaald is hierdoor groter voor een verstrekker van een creditcard. Over het algemeen blijft een BKR-registratie vijf jaar staan. Na deze periode kun je de creditcard alsnog aanvragen. Toch een creditcard zonder BKR-check aanvragen? In dat geval is een prepaid creditcard een goed alternatief. Let op, alleen een negatieve BKR-registratie heeft invloed op het aanvragen van een creditcard. Tegenwoordig staan ook consumenten met een telefoonabonnement ingeschreven bij het BKR. Dit betekent echter niet dat zij op zoek moeten naar een creditcard zonder BKR-check.

Creditcard zonder inkomen aanvragen

Wil je een creditcard zonder inkomen aanvragen? Ook dit is vaak niet mogelijk, omdat het risico voor de verstrekkers van creditcards hierbij te groot is. Zonder vast inkomen is het immers lastig om de betalingen die met de creditcard gedaan worden te bekostigen. In dit geval kan een prepaid creditcard een alternatief voor je zijn. Deze creditcards kunnen normaliter altijd aangevraagd worden, aangezien het tegoed hier vooraf op gestort wordt. Een uitgever van dit type creditcard loopt hierdoor geen risico.

Limieten bij een creditcard aanvragen

Heb je een vergelijking gemaakt tussen een reguliere creditcard en een prepaid creditcard? In dat geval kun je de verschillende creditcards binnen hun soort vergelijken. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar de kosten voor een creditcard. Zeker bij een prepaid creditcard is dit belangrijk, aangezien er kosten in rekening kunnen worden gebracht als de kaart niet gebruikt wordt. Ook is het verstandig om naar de limieten van een creditcard te kijken. Deze moeten aansluiten bij je verwachte uitgavenpatroon. Hele ruime limieten zijn niet altijd positief. Mocht je creditcard bijvoorbeeld misbruikt worden na een diefstal, dan is het fijn als je de limieten beperkt hebt.

Online creditcards vergelijken en aanvragen

Deze website biedt je een handige vergelijkingstool, waarmee je binnen een paar minuten de beste en goedkoopste creditcard of de beste prepaid creditcard vindt. Op basis van de informatie op deze pagina kun je voor jezelf bepalen welk type creditcard het beste bij je past. Kijk vervolgens naar de kosten die hiervoor in rekening worden gebracht door de verschillende verstrekkers van (prepaid) creditcards. Tip: een creditcard binnen 24 uur aanvragen? Zoek in dat geval naar een aanbieder die je de gegevens al toestuurt, zonder dat je de creditcard zelf nog hebt. Vaak is dit mogelijk bij de aanvraag van een prepaid creditcard.