Creditcard aanvragen 

Een creditcard aanvragen kan noodzakelijk zijn, wanneer je regelmatig in het buitenland verblijft of aankopen doet in een buitenlandse webwinkel. Vaak wordt een betaalmethode als iDeal hier niet geaccepteerd. Bij een creditcard aanvragen dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om een creditcard te laten koppelen aan je bankrekening, wanneer je een negatieve BKR-registratie hebt? Is het mogelijk om een creditcard vandaag nog te gebruiken na het aanvragen hiervan? Enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over aandachtspunten bij een creditcard aanvragen. Gebruik de tool op de website om snel en gemakkelijk verschillende creditcards met elkaar te kunnen vergelijken. Wil je zakelijk betalen? Op deze pagina vind je meer informatie over zakelijke rekeningen. Zowel voor het MKB als voor zzp’ers.

Creditcard aanvragen zonder BKR toetsing 

Wanneer je in het verleden een rekening niet tijdig betaald hebt, kan dit gevolgen hebben voor een creditcard aanvragen. De achterstand in betalingen wordt aangemeld bij het BKR. Deze negatieve BKR-codering maakt dat het lastig is om een nieuwe lening aan te vragen bij kredietverstrekkers. Ook een reguliere creditcard aanvragen is doorgaans niet meer mogelijk. Een creditcard aanvragen zonder BKR toetsing kan wel, door voor een prepaid creditcard te kiezen. Deze kredietkaart aanvragen betekent namelijk, dat je vooraf tegoed op de kaart zet. Je kunt de kaart vervolgens overal gebruiken, zoals je dat ook bij een reguliere creditcard doet. De prepaid creditcard wordt echter niet gekoppeld aan je bankrekening. 

Creditcard aanvragen zonder inkomen 

Vergelijkbaar met een creditcard aanvragen bij een negatieve BKR-registratie, is ook een creditcard aanvragen zonder inkomen doorgaans niet mogelijk. Je kunt voor een prepaid creditcard aanvragen kiezen als alternatief. 

Gratis creditcard aanvragen 

Een gratis creditcard aanvragen kan bij verschillende banken en kredietverstrekkers. Houd er hierbij rekening mee, dat de creditcard doorgaans enkel in het eerste jaar gratis is. Na deze periode moet alsnog betaald worden voor het gebruik van de creditcard. Kijk daarbij goed naar de voorwaarden over het gebruik van de creditcard bij transacties in een buitenlandse valuta. Mogelijk worden er hoge kosten in rekening gebracht voor het omzetten van deze valuta naar de euro. 

Met spoed een creditcard aanvragen 

Snel een creditcard aanvragen is het makkelijkst, wanneer je voor een prepaid creditcard kiest. Bij een prepaid creditcard kun je de kredietkaart over het algemeen dezelfde dag nog gebruiken. Kies je voor een reguliere creditcard, welke gekoppeld wordt aan je bankrekening, dan is dit niet altijd mogelijk. De aanbieder van de creditcard moet immers controleren of je een vast inkomen hebt, of je geen negatieve BKR-codering hebt, enzovoorts. Dit kan al snel enkele werkdagen duren. Op de website van een kredietverstrekker vind je de verwachte verwerkingstijd bij een creditcard aanvragen. 

Online een creditcard aanvragen 

Maak een creditcard aanvragen makkelijker, door voor de tool op deze website te kiezen. Op basis van jouw persoonlijke voorkeuren bepaalt de tool welke creditcard het meest geschikt voor je is. Dit hangt onder meer samen met de bank waar je een bankrekening hebt lopen. Je kunt de creditcard direct aanvragen vanuit deze tool. Zoals reeds beschreven werd, is het verstandig om voor het aanvragen van een creditcard altijd eerst de voorwaarden hiervan door te nemen.