Geld lenen: wat kan ik lenen? 

Een eerste stap bij geld lenen is het berekenen van je maximale lening bij kredietverstrekkers. Je wilt er zeker van zijn, dat je een verbouwing of bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe auto met deze lening kunt bekostigen. Je maximale lening berekenen is heel eenvoudig, wanneer je kiest voor de tool op deze website. Op basis van de ingevoerde gegevens berekent deze tool wat jij kunt lenen! Houd er rekening mee dat dit bedrag indicatief is. Er zijn verschillende factoren die ertoe kunnen leiden, dat het uiteindelijke maximum hiervan afwijkt. Op deze pagina lees je meer over deze factoren en andere aandachtspunten bij een lening berekenen. 

Hoeveel kan ik lenen bij een BKR-registratie

Wat kan ik lenen met een BKR-codering? Het is een vraag die regelmatig gesteld wordt door consumenten die in het verleden een rekening te laat hebben betaald. In zo’n situatie wordt de rekening omgezet naar een lening, waarbij deze wordt aangemeld bij het BKR. Een negatieve BKR-codering hoeft niet direct te betekenen, dat je geen geld kunt lenen. Houd er echter rekening mee, dat kredietverstrekkers alleen geld uit zullen lenen tegen een hoge rente. Daarbij betaal je een hoge boete, wanneer de verstrekte lening niet tijdig of niet volgens afspraak wordt afbetaald. Het kan een reden zijn om te wachten tot de negatieve BKR-codering verlopen is. 

Wat kan ik lenen voor een verbouwing 

Bij een verbouwing van je woning is het niet altijd noodzakelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. In sommige gevallen kun je voor een extra hypotheek kiezen, wanneer de verbouwing waarde toevoegt aan je woning. Het is afhankelijk van hetgeen de verbouwing kost, of een hypotheek een interessante optie is. Bij relatief goedkope verbouwingen blijkt een persoonlijke lening vaak de voordeligste optie te zijn. Informeer bij je hypotheekadviseur naar de mogelijkheden en de kosten die het met zich meebrengt. Consumptieve uitgaven, zoals een nieuwe auto, een nieuwe vloer of bijvoorbeeld een nieuwe televisie, kun je met een persoonlijke lening bekostigen. 

Aandachtspunten bij een lening berekenen 

Het maximum van geld lenen berekenen begint bij het invoeren van een aantal gegevens. Een kredietverstrekker kijkt bijvoorbeeld niet alleen naar een eventuele BKR-codering. Houd er rekening mee dat een BKR-registratie niet altijd negatief hoeft te zijn. Denk aan een mobiel abonnement waarbij je een telefoon maandelijks aflost, welke ook geregistreerd wordt bij het BKR. Andere factoren die van invloed zijn op je maximale lening, zijn je gezinssituatie, je inkomen en je woonsituatie. Een kredietverstrekker wil het risico op het niet terug kunnen betalen van de lening tot een minimum beperken. 

Online berekenen hoeveel geld je kan lenen 

De handige tool op deze website maakt het heel eenvoudig om je maximale lening te berekenen. Op deze manier zie je direct of je een geplande uitgave kunt bekostigen! Zoals eerder beschreven werd, geeft de tool een indicatief bedrag. Het uiteindelijke bedrag kan hiervan afwijken. Je kunt de lening na het gebruik van de tool direct aanvragen bij een kredietverstrekker. Lees voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet altijd de voorwaarden hiervan door.