Goedkoopste inboedelverzekering 

Schade aan je inboedel voorkomen is niet altijd even gemakkelijk. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje! Door je inboedel te beschermen met een goedkope inboedelverzekering voorkom je dat je bij schade zelf opdraait voor de kosten voor het herstel hiervan. Bij het vergelijken van inboedelverzekeringen zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Is het bijvoorbeeld slim om de goedkoopste inboedelverzekering te combineren met een WA-verzekering? Heb je naast een inboedelverzekering ook een opstalverzekering nodig? Op deze pagina lees je alles over het vinden van de goedkoopste inboedelverzekering in jouw situatie.

Tip: ook voor studenten in een kleine studio is het afsluiten van de goedkoopste inboedelverzekering aan te raden. Een inboedelverzekering kost vaak niet meer dan een paar euro per maand in dit geval en voorkomt grote financiële tegenslagen bij diefstal of brand. 

Goedkope inboedelverzekering in een woonverzekering

Een woonverzekering dient vaak als de verzamelterm voor drie soorten verzekeringen, namelijk: een opstal-, WA- en inboedelverzekering. Van deze verzekeringen is alleen het afsluiten van een opstalverzekering verplicht, in het geval van een koopwoning. Een goedkope inboedelverzekering en WA-verzekering kun je vrijwillig afsluiten. Hierbij dekt een inboedelverzekering schade aan alles wat niet aan je woning vastzit, maar wel tot je eigendommen behoort. Denk aan de televisie, meubels, enzovoorts. Een WA-verzekering dekt schade die je per ongeluk aanricht aan spullen van anderen. Ook lichamelijk letsel wat per ongeluk wordt aangericht valt onder de dekking van een WA-verzekering. 

Inboedelverzekering vergelijken voor je woning

Bij het zoeken naar de goedkoopste inboedelverzekering zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Tot welke waarde worden de verschillende onderdelen van je inboedel gedekt? De dekking voor sieraden gaat bijvoorbeeld vaak niet verder dan een paar duizend euro. Dit betekent dat je bij de diefstal van een dure collectie sieraden niet alle schade vergoed krijgt. Ook elektronische apparaten, zoals een laptop, telefoon en tablet, vallen sinds begin 2020 niet standaard meer onder de dekking van een goedkope inboedelverzekering. Naast een inboedelverzekering kun je een aanvullende, losse verzekering afsluiten om ook schade aan deze apparaten vergoed te krijgen.

Kosten van een inboedelverzekering

De kosten van een inboedelverzekering hangen vaak af van de waarde van de inboedel, de woonplaats waar je woont en het type woning wat je hebt. Ook het hang- en sluitwerk op ramen en deuren kan van invloed zijn op de kosten van een inboedelverzekering. Kijk bijvoorbeeld eens of je in aanmerking komt voor het PKVW-keurmerk (Politiekeurmerk Veilig Wonen). Dit keurmerk geeft je het recht op korting op je inboedelverzekering. Goede sloten verkleinen immers de kans op diefstal! Het PKVW-keurmerk omvat meer dan enkel het gebruik van stevige sloten. Zo moet je bijvoorbeeld op iedere etage een brandmelder in huis hebben hangen.

Goedkope inboedelverzekering afsluiten

Maak gebruik van de vergelijkingstool op deze website om de goedkoopste inboedelverzekering voor jouw interieur te vinden. Heb je een goedkope inboedelverzekering gevonden? In dat geval kun je deze direct vanuit de tool afsluiten bij een verzekeraar. Lees voor het definitief afsluiten van een goedkope inboedelverzekering altijd de polisvoorwaarden hiervan door.