Inboedelverzekering vergelijken 

Een inboedelverzekering vergelijken is zowel interessant voor de bewoners van een grote villa, als een kleine studio voor studenten. In beide gevallen wil je de kans op een grote financiële schade door bijvoorbeeld diefstal van waardevolle spullen minimaliseren. Bij een inboedelverzekering vergelijken dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Probeer bijvoorbeeld in te schatten wat het risico op een inbraak in jouw pand is en welke financiële gevolgen dit kan hebben. Mogelijk is het interessant om voor een hoger eigen risico te kiezen, waarmee je maandelijkse premie afneemt. Ook kun je bij een inboedelverzekering vergelijken bekijken of er een korting aangeboden wordt, op het moment dat je deze direct voor een jaar betaalt. Op deze pagina lees je hier meer over. 

Inboedelverzekering vergelijken in een woonverzekering 

Vaak is een inboedelverzekering onderdeel van een woonverzekering. Naast de inboedelverzekering sluit men binnen dit pakket ook een opstal- en bijvoorbeeld WA-verzekering af. Zo ben je in een keer gedekt voor verschillende vormen van schade. Een inboedelverzekering vergelijken binnen een woonverzekering maakt daarbij dat je aanspraak kunt maken op een korting. Verzekeraars bieden deze korting aan klanten die verschillende verzekeringen in één pakket afnemen. De korting die verzekeraars hierbij bieden loopt vaak op tot een paar procent. 

Besparen met een inboedelverzekering vergelijken 

Het combineren van verschillende verzekeringen binnen een woonverzekering is niet de enige manier om op de kosten te besparen. Denk bijvoorbeeld ook aan de mogelijkheid om je eigen risico te verhogen, zoals eerder beschreven werd. Pas op, dit brengt risico’s met zich mee! Bij het verlies van- of schade aan je inboedel, dien je een groot deel van de schade zelf te bekostigen. Een derde mogelijkheid om de premie van een inboedelverzekering te verlagen, is het verbeteren van je woningveiligheid naar de eisen voor een PKVW- of BORG-certificaat. Bij een inboedelverzekering vergelijken zal je zien, dat veel verzekeraars kortingen aanbieden voor woningen die over een dergelijk certificaat beschikken. 

Andere aandachtspunten bij een inboedelverzekering 

Let bij een inboedelverzekering vergelijken goed op de dekking die geboden wordt. Kies je voor een reguliere dekking, dan wordt je inboedel beschermd tegen schade die door een brand, storm of bijvoorbeeld een overstroming veroorzaakt wordt. Je kunt overwegen deze dekking uit te breiden tot een All Risk inboedelverzekering. Hierbij wordt ook de schade gedekt, die je zelf aan de inboedel aanricht. De premie voor dit type inboedelverzekering is aanzienlijk duurder. Ook speelt de dekking een rol bij de maximale vergoeding die je uitgekeerd krijgt bij schade aan elementen in je inboedel. Soms ligt de maximale vergoeding lager dan de waarde van een voorwerp. 

Online een inboedelverzekering vergelijken 

Vergelijk een inboedelverzekering eenvoudig online met de vergelijkingstool op deze website. De vergelijkingstool vertelt je binnen een minuut welke verzekering het beste bij je past. Voer hiervoor een aantal gegevens in over bijvoorbeeld je woonplaats, de waarde van je inboedel en het type huis wat je hebt. Je kunt de inboedelverzekering na het vergelijken direct afsluiten bij een verzekeraar vanuit deze tool. Lees vooraf altijd de polisvoorwaarden van de inboedelverzekering door.