Motorverzekering

Om met je motor op de openbare weg te mogen rijden, is het noodzakelijk deze te verzekeren met een motorverzekering. In de basis heeft een motorverzekering veel weg van een autoverzekering. Net als bij een verzekering voor je auto, wordt ook een motorverzekering in verschillende soorten aangeboden. Het verschil zit hierbij voornamelijk in de dekking van een verzekering voor je motor. Hoe vind je de beste motorverzekering bij jouw motor? Waarop moet je letten bij een motorverzekering vergelijken? Op deze pagina zetten we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje.  Maak het vinden van de beste motorverzekering makkelijker, door gebruik te maken van de vergelijkingstool op deze website. De tool helpt je bij de kosten van een motorverzekering berekenen en vertelt je binnen een paar minuten wat voor jou de beste motorverzekering is!

Mogelijkheden bij een motor verzekeren

Bij een motor verzekeren heb je in de basis keuze uit drie soorten verzekeringen, namelijk: een WA-verzekering voor je motor, een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco. Een WA-verzekering voor je motor met volledig casco noemen we ook wel een All Risk motorverzekering. Het verschil tussen deze verzekeringen zit in de dekking hiervan. 

Een WA-verzekering voor je motor

Een motor verzekeren met een WA-verzekering betekent dat schade aan andermans voertuig vergoed wordt bij een ongeluk. Het is de meest simpele verzekering voor een motor. Schade aan je eigen voertuig wordt niet gedekt door een WA-verzekering. Dit type verzekering is voornamelijk interessant voor oudere motoren en modellen met een lage waarde. Het loont in zo’n geval niet om een hoge premie te betalen, om eventuele reparaties vergoed te krijgen. Bij een ongeluk kun je een nieuwe motor aanschaffen of de reparatie zelf bekostigen. Ook motoren die binnen gestald worden en voornamelijk zomers gebruikt worden, hoeven niet altijd met een uitgebreidere verzekering te worden verzekerd.

WA-verzekering met (beperkt) casco

Het alternatief voor een WA-verzekering voor je motor is een WA-verzekering met beperkt casco of een All Risk motorverzekering. Bij een WA-verzekering met beperkt casco worden verschillende vormen van schade aan je eigen motor vergoed. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van een storm, afbrekende takken, enzovoorts. Mocht je schade aan je motor veroorzaken door een ongeluk, dan zal deze schade niet vergoed worden.  Schade bij een ongeluk wordt wel vergoed, wanneer je voor een All Risk motorverzekering kiest. Deze verzekering dekt alle mogelijke schade aan je voertuig. Dit betekent niet alleen de schade als gevolg van een ongeluk met je motor. Ook schade als gevolg van vandalisme wordt vaak vergoed met deze verzekering. Zeker wanneer je motor buiten geparkeerd staat, kan dit een belangrijke reden zijn om voor een WA-verzekering met volledig casco te kiezen voor je motor.

Aanvullende verzekeringen voor een motor

Net als bij een autoverzekering, kunnen ook bij een verzekering voor je motor aanvullende pakketten worden afgenomen. Deze aanvullende verzekeringen breiden de dekking van je motorverzekering uit. Kies bijvoorbeeld voor een ongevallenverzekering voor opzittenden, wanneer je regelmatig met je partner op pad gaat. Ook een schadeverzekering voor opzittenden of een rechtsbijstandverzekering kunnen interessant zijn, afhankelijk van de manier waarop je een motor gebruikt.  Het verschil tussen een ongevallenverzekering en een schadeverzekering voor opzittenden zit vaak in de dekking hiervan. Een ongevallenverzekering voor opzittenden keert een vergoeding uit, op het moment dat een opzittende overlijdt tijdens een motorongeluk of wanneer deze blijvend invalide raakt. In het geval van een schadeverzekering voor opzittenden wordt iedere vorm van schade vergoed. Denk aan medische kosten voor een behandeling, materiële schade aan eigendommen van een opzittende, enzovoorts.

Bereken de premie voor je motorverzekering

Door bij een motor verzekeren gebruik te maken van een vergelijkingstool, maak je het makkelijker om de beste motorverzekering te vinden. Een motorverzekering afsluiten kan door de verschillen tussen de diverse verzekeringen best lastig zijn. Aan de ene kant wil je de motor zo goed mogelijk verzekeren. Aan de andere kant wil je een onnodig hoge premie voor je motorverzekering voorkomen. Op deze website vind je een uitgebreide tool, die je helpt bij het maken van een vergelijking. Zo vind je al snel de beste motorverzekering voor jouw motor!  Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de hoogte van de premie voor een motorverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het aantal kilometers wat je jaarlijks rijdt, de provincie waarin je woont en het aantal jaren wat je het rijbewijs hebt. Net als bij een autoverzekering spelen ook het aantal schadevrije jaren mee. In sommige gevallen krijg je een korting, wanneer je in het bezit bent van een VRO certificaat of een erkend rijvaardigheidsbewijs.

Online je motor verzekeren

Wil je een motor direct verzekeren? Maak gebruik van de tool op deze website om de verschillende verzekeringen voor je motor te vergelijken. Als je de goedkoopste motorverzekering gevonden hebt, kun je deze vanuit de tool afsluiten. Zo ben je verzekerd van de premie die in de tool wordt aangegeven.