Motorverzekering berekenen 

De premie van een motorverzekering berekenen is tegenwoordig heel eenvoudig! Maak gebruik van de vergelijkingstool op deze website om binnen een paar minuten te zien welke verzekeraar de goedkoopste motorverzekering aanbiedt. Er zijn verschillende factoren van invloed op de premie van een motorverzekering. Denk bijvoorbeeld aan de dekking van een verzekering voor je motor, het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd, enzovoorts. Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden, als je de premie van een motorverzekering berekent. 

Invloed dekking bij een motorverzekering berekenen 

De belangrijkste factor bij een motorverzekering berekenen is de dekking hiervan. Kies je voor een WA-verzekering met een basisdekking, of ga je voor een All Risk motorverzekering? Des te uitgebreider de dekking van een verzekering is, des te hoger is ook de premie hiervan. Het hangt sterk van je gebruik van de motor af of een All Risk motorverzekering noodzakelijk is. Rijd je bijvoorbeeld dagelijks met de motor naar je werk? Gebruik je deze alleen om af en toe een mooie rit te kunnen maken? Ook de plek waar de motor gestald wordt, is van invloed op de benodigde dekking. Wanneer de motor grotendeels op straat geparkeerd wordt, is de kans op diefstal of vandalisme relatief groot. Parkeer je de motor in een eigen berging of garage, dan is die kans logischerwijs veel kleiner. 

No-claimkorting bij een motorverzekering 

Een tweede factor om naar te kijken bij een motorverzekering berekenen is een eventuele no-claimkorting. De hoogte van de no-claimkorting is gebaseerd op het aantal schadevrije jaren wat je in de afgelopen periode hebt opgebouwd. Des te groter dit aantal is, des te hoger zal ook de korting op de premie voor de motorverzekering ook zijn. Heb je een klein krasje op je motor? Vaak loont het om een dergelijke schade zelf te herstellen. Zo voorkom je dat het aantal schadevrije jaren terug wordt gezet naar nul, waarmee ook de korting op je motorverzekering vervalt. Naast een no-claimkorting worden er vaak ook verschillende andere kortingen aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een korting op de premie in de wintermaanden, als je de motor in deze periode weinig gebruikt. 

Andere factoren bij een motorverzekering berekenen 

Er zijn naast de dekking en een no-claimkorting meer factoren die invloed hebben op de premie van een motorverzekering. Denk bijvoorbeeld ook aan je leeftijd. Vaak is de premie van verzekeringen voor jongere bestuurders hoger. Verzekeraars achten het risico op een ongeluk of schade in dit geval hoger in, doordat jongere bestuurders vaak minder ervaring hebben. Ook je woonplaats en de waarde van een motor zijn van invloed op de premie bij een motorverzekering berekenen. 

Online premie motorverzekering berekenen 

De premie van een motorverzekering berekenen doe je snel en eenvoudig met de vergelijkingstool op deze website. Voer de benodigde gegevens in en laat de tool zijn werk doen. Binnen een minuut zie je welke verzekeraar de laagste premie aanbiedt! Je kunt de verzekering voor je motor vervolgens direct vanuit de tool bij de verzekeraar afsluiten. Het is verstandig om voor het afsluiten van een verzekering altijd de polisvoorwaarden door te nemen.