Motorverzekering vergelijken

Om in Nederland met je motor op de openbare weg te mogen rijden is het afsluiten van een motorverzekering verplicht. Een motorverzekering vergelijken helpt je niet alleen de goedkoopste verzekering te vinden, maar ook de verzekering met de beste dekking. Wat voor jouw motor de meest geschikte motorverzekering is, hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd van de motor, de waarde hiervan en het aantal kilometers wat je hiermee rijdt op jaarbasis. Een motorverzekering vergelijken kan heel eenvoudig met de vergelijkingstool op deze website. Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden.

Vergelijk een motorverzekering op basis van de dekking

Een motorverzekering vergelijken begint met het bepalen van de benodigde dekking voor je motor. Verzekeraars bieden een basisdekking met een WA-verzekering voor motoren. Deze verzekering dekt alleen schade aan andermans voertuig of lichamelijk letsel. Schade aan je eigen motor dien je hierbij zelf te bekostigen. Dit type verzekering is logischerwijs het goedkoopst en vooral interessant voor mensen die weinig op hun motor rijden, of hun motor grotendeels onder een overkapping stallen. De kans op schade aan de motor is in zo’n geval relatief klein.

Motorverzekering vergelijken met casco

Naast een WA-verzekering met een basisdekking bieden de meeste verzekeraars een WA-verzekering met beperkt casco en een WA-verzekering met volledig casco aan. Een WA-verzekering met volledig casco noemt men ook wel All Risk motorverzekering. Een All Risk motorverzekering is het duurst, maar biedt je de meest uitgebreide dekking. Zo wordt iedere vorm van schade aan je voertuig, ook als je een ongeval per ongeluk zelf veroorzaakt hebt, vergoed. Bij een WA-verzekering met beperkt casco wordt doorgaans enkel schade als gevolg van diefstal of bijvoorbeeld ruige weersomstandigheden vergoed.

Factoren om rekening mee te houden

Een verzekering voor je motor vergelijken vergt dat je jezelf een aantal vragen stelt. Het bepalen van de benodigde dekking voor je voertuig is hier een voorbeeld van. Denk echter ook aan de gewenste service, op het moment dat je te maken krijgt met schade. Je wilt schade zo snel mogelijk laten herstellen, zodat je de motor op korte termijn weer kunt gebruiken. Denk ook aan het vergelijken van het eigen risico bij een motorverzekering. Soms is een hoog eigen risico voordelig, omdat je premie hiermee afneemt. Bepaal voor jezelf of je dit risico durft te nemen. 

Tip: vergelijk ook de verschillende aanvullende verzekeringen voor een motor. Een aanvullende verzekering voor opzittenden kan interessant zijn, wanneer je regelmatig iemand achterop je motor meeneemt. Een alternatief is een verzekering die rechtshulp biedt bij geschillen. 

Vergelijk je motorverzekering eenvoudig online

Een motorverzekering vergelijken is heel eenvoudig, wanneer je de vergelijkingstool op deze website gebruikt. Op basis van de ingevoerde gegevens berekent de vergelijkingstool direct welke verzekeraar de gunstigste motorverzekering biedt. Je kunt de motorverzekering op basis van deze vergelijking rechtstreeks vanuit de tool afsluiten bij een verzekeraar. Het is verstandig om altijd eerst de polisvoorwaarden door te nemen, voordat je de verzekering definitief afsluit.