Opstalverzekering berekenen 

Vaak is een opstalverzekering onderdeel van een uitgebreidere woonverzekering. Naast de opstalverzekering valt hier vaak ook een inboedel- en WA-verzekering onder. De woonverzekering maakt dat je woning goed gedekt is bij schade! Datzelfde geldt voor schade aan de inboedel in huis. De premie van een opstalverzekering berekenen helpt je de goedkoopste verzekeraar te vinden. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Kies je bijvoorbeeld voor een basisdekking, of ga je voor een uitgebreide All Risk opstalverzekering? Bij een All Risk opstalverzekering wordt niet alleen schade door brand of bijvoorbeeld diefstal vergoed, maar ook schade welke je zelf per ongeluk veroorzaakt. Op deze pagina lees je meer over de belangrijkste aandachtspunten bij de premie van een opstalverzekering berekenen. 

Verplichting afsluiten opstalverzekering 

Het berekenen van een opstalverzekering is verplicht voor woningbezitters. Een hypotheekverstrekker wil er immers zeker van zijn, dat zij de verstrekte hypotheek terugkrijgen. Mocht de woning afbranden, dan valt het onderpand van de hypotheek weg. Dit betekent dat de kans erg groot is, dat deze niet volledig afgelost kan worden. Mocht je een woning huren, dan is de premie van een opstalverzekering berekenen vaak niet nodig. De verhurende partij doet dit voor je. Ook voor de bezitters van een appartement is het afsluiten van een opstalverzekering niet altijd verplicht. Vaak sluit de Vereniging van Eigenaars (VVE) een opstalverzekering af voor het complete complex. 

Korting bij opstalverzekering berekenen 

Er zijn mogelijkheden om bij de premie van een opstalverzekering berekenen te profiteren van korting. Deze korting wordt je bijvoorbeeld aangeboden, wanneer je het eigen risico bij de verzekering vrijwillig verhoogd. Houd er rekening mee, dat het verhogen van het eigen risico riskant kan zijn als je spaarpot beperkt is. Mocht er brand uitbreken in huis, dan dien je een groot deel van de ontstane schade (gelijk aan het verhoogde eigen risico) zelf te bekostigen.  

Factoren die invloed hebben op premie opstalverzekering 

Eerder werd al beschreven, dat de dekking een grote invloed heeft op de premie van een opstalverzekering. Er zijn echter meer factoren om rekening mee te houden, wanneer je de kosten van een opstalverzekering berekent. Denk bijvoorbeeld ook aan de waarde van je woning. Des te duurder een woning is, des te hoger zal ook de berekende premie van de opstalverzekering zijn. Kijk daarbij naar de bouwaard van een woning. Hiermee worden de gebruikte materialen bedoeld bij de bouw van de woning. Bij woningen waarin veel hout gebruikt is, zal een opstalverzekering berekenen een hogere premie opleveren dan bij panden met voornamelijk steen. 

Online premie opstalverzekering berekenen 

Online de premie van je opstalverzekering berekenen is heel eenvoudig! In de tool op deze website dien je een aantal gegevens in te voeren, op basis waarvan de tool naar de goedkoopste opstalverzekering zoekt. Je kunt deze opstalverzekering vervolgens direct vanuit de tool afsluiten bij een verzekeraar. Zo ben je ervan verzekerd dat je de opstalverzekering tegen de juiste prijs afsluit! Het is verstandig om voor het afsluiten van de opstalverzekering naar de polisvoorwaarden hiervan te kijken.