Goedkoopste opstalverzekering

Voor woningeigenaren is het in Nederland verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. De woning dient vaak immers als onderpand voor een hypotheek. Zou de woning afbranden, dan kan de hypotheek zonder hulp van een verzekeraar niet meer worden afgelost. De goedkoopste opstalverzekering biedt je bescherming tegen hoge kosten voor het herstel van schade als gevolg van een brand, overstromingen en soortgelijke situaties. Op deze pagina vind je meer informatie over hetgeen waarop je moet letten bij het zoeken naar de goedkoopste opstalverzekering. Is het bijvoorbeeld slim om een opstalverzekering te combineren met een inboedelverzekering? Speelt ook de WA-verzekering hier nog een rol in?

Tip: bij de aankoop van een appartement is het afsluiten van een opstalverzekering niet altijd verplicht. Mogelijk heeft de Vereniging van Eigenaars (VVE) al naar de goedkoopste opstalverzekering gezocht en deze voor het volledige complex afgesloten. De kosten hiervan worden op je verhaald via de contributie voor de VVE.

Dekking van de goedkoopste opstalverzekering

Een opstalverzekering dekt de schade aan alles wat aan een woning vastzit. Denk bijvoorbeeld aan de kozijnen, de wanden en bijvoorbeeld de betegelde vloer. Ook de badkamer en keuken vallen doorgaans onder de dekking van een opstalverzekering. Mochten deze elementen bij een brand, inbraak of bijvoorbeeld hevige storm beschadigd raken, dan vergoedt de verzekeraar de ontstane schade. Heb je een huurwoning? In dat geval hoef je doorgaans geen losse opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de verhuurder voor je. 

Opstalverzekering, inboedelverzekering en WA-verzekering

De goedkoopste opstalverzekering is vaak onderdeel van een woonverzekering. Een woonverzekering is de verzamelterm van doorgaans drie soorten verzekeringen, namelijk: een inboedelverzekering, een WA-verzekering en een opstalverzekering. Door deze verzekeringen met elkaar te combineren in een pakket, profiteer je van korting op de premie hiervan. Het maakt dat je al snel de goedkoopste opstalverzekering voor jouw woning vindt. De exacte hoogte van de premie van een goedkope opstalverzekering is van verschillende factoren afhankelijk.

Hoogte premie goedkoopste opstalverzekering

Naast de eventuele keuze voor een pakket van meerdere verzekeringen, is de premie van de goedkoopste opstalverzekering afhankelijk van de waarde van je woning. Des te meer de woning waard is, des te hoger de premie van de goedkoopste opstalverzekering ook zal zijn. Ook je postcode, een eventueel eigen risico en de bouwaard van het pand kunnen invloed hebben op de hoogte van de premie. Onder de bouwaard verstaan we de verzameling van gebruikte materialen bij de bouw van een pand. Bij een houten woning is de kans op brand immers groter, dan bij een woning die volledig van steen gemaakt is. Het verschil in risico berekent een verzekeraar door in de premie van je opstalverzekering.

Goedkoopste opstalverzekering afsluiten

Om het afsluiten van de goedkoopste opstalverzekering zo makkelijk mogelijk te maken, biedt deze website je een handige vergelijkingstool. Deze vergelijkingstool berekent op basis van de ingevoerde gegevens welke opstalverzekering de gunstigste premie biedt. Je kunt de opstalverzekering direct vanuit deze vergelijkingstool afsluiten bij de verzekeraar. Het is verstandig om voor het definitief afsluiten van een goedkope opstalverzekering naar de polisvoorwaarden hiervan te kijken.