Doorlopende reisverzekering 

Verblijf je jaarlijks meer dan drie tot vier weken in het buitenland voor vakanties? In dat geval is een doorlopende reisverzekering vaak de meest voordelige optie. Hoewel een reisverzekering niet verplicht is, biedt het grote voordelen. Zo word je gedekt bij diefstal in het buitenland, wordt medische zorg in het buitenland vergoed, enzovoorts. Door een doorlopende reisverzekering te vergelijken bij verschillende verzekeraars, vind je de goedkoopste oplossing. Op deze pagina vind je meer informatie over de factoren om hierbij rekening mee te houden. Is het bijvoorbeeld slim om in plaats van een doorlopende reisverzekering een kortlopende reisverzekering af te sluiten bij een touroperator? Hoe zit het met de dekking bij het beoefenen van gevaarlijke sporten? Enzovoorts. 

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering afsluiten biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je niet steeds een kortlopende reisverzekering hoeft af te sluiten per vakantie. Ook wanneer je vakantie onverwachts langer duurt, ben je goed verzekerd met een doorlopende reisverzekering. Houd er rekening mee, dat een reisverzekering alleen bedoeld is voor een vakantie in het buitenland. Je kunt deze verzekering niet afsluiten voor een stage of werk over de grens. Schade die je oploopt tijdens de stage of het werkt wordt niet vergoed vanuit een doorlopende reisverzekering. 

Doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering 

Het is verstandig om een doorlopende reis- en annuleringsverzekering met elkaar te combineren. Zeker bij een lange vakantie of een vakantie ver van huis, worden boekingen vaak al ruim voor vertrek gedaan. Het kan voorkomen dat de vakantie onverhoopt niet door kan gaan door een sterfgeval in je omgeving of een reisgenoot die ernstig ziek wordt voorafgaand aan de reis. Door voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering te kiezen worden de kosten voor de vakantie in dit geval vergoed. 

Tip: het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering is interessant wanneer je meer dan een week per jaar in het buitenland verblijft voor een vakantie. De kosten voor deze verzekering zijn vaak beperkt. 

Dekking van een reisverzekering 

Bij het vergelijken van een doorlopende reisverzekering bij verschillende verzekeraars, zijn er diverse factoren om rekening mee te houden. Een van deze aspecten is de dekking van een verzekering bij het beoefenen van risicovolle sporten. Denk bij risicovolle sporten aan de klimsport, wielrennen in een bergachtig gebied, enzovoorts. Letsel wat je bij het beoefenen van deze sporten oploopt, wordt lang niet altijd vergoed door een verzekeraar. Je dient hier mogelijk een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Kijk ook naar het maximale bedrag wat vergoed wordt bij schade aan elektronica. Denk aan een camera, een laptop, tablet en je mobiele telefoon. 

Online doorlopende reisverzekering afsluiten 

Sluit een doorlopende reisverzekering af vanuit de vergelijkingstool op deze website. De vergelijkingstool vertelt je binnen een minuut welke verzekeraar de gunstigste reisverzekering aanbiedt. Door de doorlopende reisverzekering vanuit de tool af te sluiten, profiteer je van de laagste premie! Lees voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering altijd eerst de polisvoorwaarden door. Zo weet je exact waarvoor je gedekt bent op reis.