Goedkoopste reisverzekering

Ga je binnenkort op reis? Vergeet geen reisverzekering af te sluiten! Een reisverzekering biedt je onder meer dekking tegen de medische kosten die je in het buitenland maakt bij een ongeval, dekking tegen diefstal van waardevolle bezittingen, enzovoorts. Hoewel het niet verplicht is om een reisverzekering af te sluiten, wordt dit wel sterk aangeraden. Je kunt ervoor kiezen de reisverzekering direct bij een touroperator af te sluiten. Voordeliger is het vaak echter om zelf op zoek te gaan naar de goedkoopste reisverzekering. Het vinden van de goedkoopste reisverzekering kan best lastig zijn. Kies je bijvoorbeeld voor een kortlopende reisverzekering, of ga je voor de goedkoopste doorlopende reisverzekering? Is het zinvol om een annuleringsverzekering af te sluiten naast de goedkope reisverzekering? Op deze pagina lees je meer over het vergelijken van reisverzekeringen, om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Een kortlopende reisverzekering is doorgaans de goedkoopste reisverzekering, wanneer je niet langer dan drie tot vier weken in het buitenland verblijft. Let wel, deze drie of vier weken hoeven niet aaneengesloten te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook tweemaal twee weken op vakantie gaan! Ga je langer op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering vaak de goedkoopste keuze. Let bij een kortlopende reisverzekering vergelijken goed op de dekking die de verzekering biedt bij het beoefenen van sporten in het buitenland. Denk aan wielrennen in de Alpen of Pyreneeën, bergsporten, enzovoorts. Soms worden de medische kosten als gevolg van een ongeluk tijdens het sporten niet gedekt.

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Mensen die jaarlijks langer dan een maand in het buitenland verblijven kunnen een doorlopende reisverzekering vergelijken bij verschillende verzekeraars. Houd er rekening mee, dat een doorlopende reisverzekering alleen dekking biedt aan reizen van maximaal 90 aaneengesloten dagen. In sommige gevallen is het mogelijk deze periode te verlengen tot 180 dagen. Ga je langer, dan dien je naar andere mogelijkheden te kijken. Net als bij een kortlopende reisverzekering vergelijken, is het ook bij de doorlopende variant belangrijk om rekening te houden met een soms ietwat beperkte dekking voor sporters.

Goedkope reisverzekering en annuleringsverzekering

Het kan aantrekkelijk zijn om de goedkoopste reisverzekering te combineren met een goedkope annuleringsverzekering. Dit geldt in het bijzonder voor vakantiegangers die hun vakantie al vroeg in het jaar boeken. Een annuleringsverzekering biedt bescherming tegen hoge kosten, op het moment dat de vakantie onverhoopt niet door kan gaan. Let op, een annuleringsverzekering is geen vrijbrief om een vakantie te annuleren. In de polisvoorwaarden van deze verzekering lees je meer over situaties waarin het annuleren van de vakantie is toegestaan. Je kunt hierbij denken aan ziekte, een overlijden in je directe omgeving, enzovoorts.

Goedkoopste reisverzekering afsluiten

Heb je een keuze gemaakt tussen een kort- en doorlopende reisverzekering? Maak in dat geval gebruik van de vergelijkingstool op deze website om een goedkope reisverzekering voor jouw reis te vinden. Je kunt de goedkoopste reisverzekering direct vanuit deze tool bij een verzekeraar afsluiten. Zoals eerder beschreven werd, is het raadzaam om de polisvoorwaarden van een goedkope reisverzekering door te nemen voor het definitief afsluiten hiervan.