Kortlopende reisverzekering 

Een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten voor een losse vakantie. Vaak alleen bij vakanties over de grens. Mocht je in Nederland te maken krijgen met medische kosten, dan vallen deze immers onder je reguliere zorgverzekering. Let op, voor de schade door diefstal bij een vakantie in Nederland kan het afnemen van een kortlopende reisverzekering wel interessant zijn. Wanneer is een kortlopende reisverzekering de beste keuze? Waarop moet je letten wanneer je dit type reisverzekering afsluit? In dit artikel zetten we dergelijke zaken voor je op een rijtje. Maak gebruik van de tool op deze website om de kortlopende reisverzekering bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. 

Kortlopende reisverzekering via een touroperator 

Een kortlopende reisverzekering afsluiten kan vaak rechtstreeks via een touroperator. De touroperator sluit in dit geval een reisverzekering af, welke de duur heeft van je vakantieperiode. Houd er rekening mee dat een kortlopende reisverzekering via een touroperator afsluiten vaak niet de meest rendabele keuze is. Een touroperator kan een marge over de reisverzekering in rekening brengen. Daarbij wordt vaak gekozen voor de goedkoopste reisverzekering, terwijl je voor het beoefenen van een gevaarlijke sport een uitgebreidere dekking wenst. Het is om deze redenen slim om zelf een kortlopende reisverzekering te vergelijken bij verschillende aanbieders. 

Annuleringsverzekering bij je reisverzekering afsluiten 

Een reisverzekering kortlopend afsluiten wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering. Met een annuleringsverzekering worden de kosten voor de vakantie gedekt, in het geval dat deze onverhoopt niet door kan gaan. Je kunt te maken krijgen met een sterfgeval in je directe omgeving, met een reisgenoot die ernstig ziek wordt, enzovoorts. In dergelijke situaties is het prettig wanneer de reeds gemaakte kosten voor de vakantie vergoed worden. Kijk goed naar de voorwaarden van een annuleringsverzekering, om te zien wanneer je de vakantie kunt annuleren. Wanneer het reisadvies voor het land van bestemming negatief is, worden de kosten bijvoorbeeld lang niet altijd vergoed. 

Dekking van een reisverzekering 

Bij het vergelijken van de tijdelijke reisverzekeringen is het belangrijk om rekening te houden met de dekking hiervan. Niet iedere kortlopende reisverzekering dekt bijvoorbeeld (letsel)schade als gevolg van het beoefenen van gevaarlijke sporten. Je kunt hierbij denken aan wielrennen in de bergen, de klimsport, enzovoorts. Mocht je voornemens zijn dergelijke activiteiten te ondernemen, dan is het sterk aan te raden om de polisvoorwaarden hierop na te lopen. Naast de dekking voor het beoefenen van gevaarlijke sporten, is ook de dekking van bijvoorbeeld diefstal van elektronische apparatuur belangrijk. Tot welk bedrag wordt een laptop, camera of bijvoorbeeld tablet vergoed? 

Online tijdelijke reisverzekering afsluiten 

Online een kortlopende reisverzekering vergelijken en afsluiten is heel eenvoudig, wanneer je hiervoor de tool op deze website gebruikt. De tool vertelt je binnen een minuut welke reisverzekering de laagste premie heeft. Je kunt de tijdelijke reisverzekering vervolgens direct vanuit de vergelijkingstool afsluiten. Zo weet je zeker dat je dit tegen de juiste premie doet! Zoals eerder beschreven werd, is het verstandig om de polisvoorwaarden door te nemen voordat je een reisverzekering afsluit. Het voorkomt dat je achteraf niet gedekt blijkt te zijn voor schade, waarvan je dacht dat je dit wel was.