Reisverzekering vergelijken 

Ga je binnenkort op vakantie? In dat geval is een reisverzekering onmisbaar! Een reisvakantie beschermt je onder meer tegen de hoge kosten van medische hulp in het buitenland, diefstal van een camera of mobiele telefoon over de grens, enzovoorts. Bij een reisverzekering vergelijken dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Kies je voor een doorlopende reisverzekering, of ga je voor een kortlopende reisverzekering? Is het verstandig om de reisverzekering af te sluiten via een touroperator, of kun je dit beter zelf doen? Op deze pagina lees je alles over een reisverzekering vergelijken en de factoren waarmee hierbij rekening moet worden gehouden. 

Doorlopende reisverzekering vergelijken 

Een doorlopende reisverzekering vergelijken is interessant, wanneer je minimaal drie tot vier weken in het buitenland verblijft. Dit kunnen twee vakanties van twee weken zijn, maar ook een enkele vakantie van vier weken. Heb je na een jaar minder gereisd dan je vooraf verwachtte, dan kun je een volgend jaar beter voor een kortlopende reisverzekering kiezen. Een doorlopende reisverzekering vergelijken is niet interessant bij een stage in het buitenland, of bijvoorbeeld een verblijf over de grens voor je werk. Ongelukken op de werkvloer of diefstal tijdens je stage worden normaliter niet gedekt vanuit een (doorlopende) reisverzekering. 

Kortlopende reisverzekering vergelijken 

Een reisverzekering vergelijken met een korte looptijd is interessant voor mensen die minder dan drie weken in het buitenland zitten. Het idee van een kortlopende reisverzekering is dat deze loopt gedurende de vakantieperiode in het buitenland. Een volgende vakantieperiode sluit je een nieuwe kortlopende reisverzekering af. Daar waar een doorlopende reisverzekering maar eens per jaar hoeft te worden afgesloten. Mocht je nog niet exact weten hoe lang je in het buitenland verblijft, dan is een doorlopende reisverzekering vaak de meest interessante optie. Het voorkomt dat je een kortlopende reisverzekering tegen het einde van je vakantieperiode moet verlengen. 

Aandachtspunten bij reisverzekeringen 

Bij een reisverzekering vergelijken dient niet alleen rekening te worden gehouden met het verschil tussen een kort- en doorlopende variant. Kijk bijvoorbeeld ook kritisch naar de dekking van een reisverzekering. De ene reisverzekering dekt letsel en schade tijdens het beoefenen van risicovolle sporten. Denk aan bergsporten, wielrennen in een heuvelachtig gebied, mountainbiken, enzovoorts. Bij andere verzekeringen dien je voor dergelijke activiteiten een aanvullende verzekering af te sluiten. In de polisvoorwaarden van een reisverzekering lees je hier meer over. Ook kan het interessant zijn om naast een reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht de reis onverhoopt niet door kunnen gaan door ziekte of bijvoorbeeld een stergeval in je direct omgeving, dan kan de reis kosteloos geannuleerd worden. 

Online een reisverzekering vergelijken 

Online een reisverzekering vergelijken is heel eenvoudig! Op deze website vind je een handige vergelijkingstool, welke je binnen een minuut vertelt welke reisverzekering het beste bij je past. Voer de benodigde gegevens in en laat de tool z’n werk doen. Je kunt een reisverzekering rechtstreeks vanuit deze tool bij de verzekeraar afsluiten. Zo weet je zeker dat je de juiste reisverzekering afsluit! Lees voor het afsluiten van de verzekering altijd de polisvoorwaarden door.