Scooterverzekering

Wil je een scooter op de openbare weg kunnen gebruiken? In dat geval is het verplicht hier een scooterverzekering voor af te sluiten. Een scooterverzekering afsluiten kan best ingewikkeld zijn! Welke soorten verzekeringen worden aangeboden? Welk type verzekering past het beste bij de scooter die jij hebt? Is het slim om opzittenden mee te verzekeren, wanneer ik regelmatig iemand achterop mijn scooter meeneem? Op deze pagina lees je alles over het vergelijken van een scooter verzekering. Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die je hebt en de keuzes die je hierbij dient te maken. Tip: maak gebruik van de vergelijkingstool op deze website! De vergelijkingstool helpt je een weloverwogen keuze te maken wanneer je een scooterverzekering afsluit, door de verzekeringen op basis van jouw gegevens te vergelijken kom je tot de goedkoopste scooterverzekering.

Mogelijkheden bij een scooterverzekering afsluiten

Een scooterverzekering wordt over het algemeen in drie verschillende soorten aangeboden, namelijk: een WA-verzekering voor je scooter, een WA-verzekering (diefstal) en een All Risk scooterverzekering. Deze All Risk scooterverzekering wordt ook wel een WA-verzekering (diefstal en aanrijding) genoemd. Het verschil tussen deze verzekeringen zit in de dekking, die de verzekering je biedt bij schade. Denk hierbij niet alleen aan schade als gevolg van een ongeluk, maar bijvoorbeeld ook schade door een storm. Je scooter kan als gevolg van de storm omvallen, er kunnen takken op de scooter vallen, enzovoorts.

WA-verzekering voor een scooter

De WA-verzekering voor een scooter biedt de meest simpele dekking. De premie van deze verzekering is in vergelijking met de andere soorten verzekeringen het laagst. Bij dit type scooter verzekering wordt enkel schade aan andermans voertuig vergoedt. Schade aan je eigen scooter dien je zelf te vergoeden. Het afsluiten van een WA-verzekering voor scooters is interessant, op het moment dat de scooter voornamelijk in een eigen garage of berging gestald wordt. Ook wanneer je scooter al ouder is, kan het vaak niet uit om een scooterverzekering met een uitgebreide dekking af te sluiten.

WA-verzekering (diefstal) of All Risk scooterverzekering

Een iets uitgebreidere dekking wordt geboden door een WA-verzekering (diefstal). Hierbij wordt schade aan je eigen scooter niet gedekt, in het geval van een ongeluk. Schade door diefstal of een poging hiertoe wordt door deze scooterverzekering wel gedekt. Datzelfde geldt in de meeste gevallen voor brandschade. Let op, de dekking bij brandschade kan per verzekeraar verschillen. Heb je een dure, net nieuwe scooter? In dat geval is een All Risk verzekering voor je scooter vaak de beste keuze. Bij een All Risk scooterverzekering wordt iedere vorm van schade vergoed. Niet alleen aan andermans voertuig (in het geval van een ongeluk), maar ook aan je eigen scooter.

Aanvullende verzekeringen voor scooters

Net als bij bijvoorbeeld een auto- of motorverzekering, is het ook bij een scooterverzekering mogelijk om te kiezen voor een aanvullende dekking. Kies bijvoorbeeld voor “Rechtshulp Verkeer”. Deze aanvullende scooterverzekering biedt je dekking bij juridische kwesties. Mogelijk raak je betrokken bij een ongeluk, waarvan niet direct duidelijk is wie als schuldige kan worden aangewezen. Mocht een andere betrokkene jou aanklagen, dan is het prettig om juridisch bijgestaan te worden. Een andere populaire aanvullende verzekering voor scooters is een opzittendenverzekering. Mocht een opzittende overlijden of blijvend invalide raken als gevolg van een verkeersongeluk met je scooter, dan wordt hier een vergoeding voor uitgekeerd. Op deze manier kan een opzittende voorzien in zijn of haar medische kosten, aanpassingen aan een woning en bijvoorbeeld levensonderhoud.

Scooterverzekeringen vergelijken op internet

Het vinden van de beste scooterverzekering bij jouw scooter kan best lastig zijn. Reeds werd beschreven, dat het gebruik van een online vergelijkingstool verstandig is. Met een vergelijkingstool laat je op basis van de door jou ingevoerde gegevens automatisch bepalen, welke verzekering het beste bij je past. Ook zie je direct welke premie je maandelijks gaat betalen voor een scooter verzekering. Maar waarop moet je nu precies letten bij een scooterverzekering vergelijken? Er zijn een aantal factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van scooterverzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de plek waar je de scooter stalt. Staat de scooter regelmatig buiten, dan is de kans op diefstal relatief groot in vergelijking met een scooter die in een eigen garage gestald wordt. Het afsluiten van een WA-verzekering (diefstal) voor scooters kan in zo’n geval de beste keuze zijn. Ook je gebruik van de scooter speelt een rol. Gebruik je de scooter dagelijks om naar je werk of school te gaan? Neem je geregeld iemand mee op de scooter? In dergelijke situaties is de kans op een ongeluk of andere vormen van schade groter dan wanneer de scooter alleen gebruikt wordt om af en toe een rondrit te maken.

Beste scooterverzekering afsluiten

Maak gebruik van de vergelijkingstool op deze website, om direct de beste scooterverzekering te vinden. Vul de benodigde gegevens in en laat de tool de premie van de beste scooterverzekering berekenen. Je kunt de verzekering rechtstreeks vanuit deze tool afsluiten, om verzekerd te zijn van de premie die in de tool staat aangegeven. Het is verstandig om voor het afsluiten van een scooterverzekering altijd de polisvoorwaarden door te nemen.