Scooterverzekering berekenen 

Rijd je regelmatig met je scooter op de openbare weg? In dat geval is het verplicht deze te verzekeren. De premie van een scooterverzekering berekenen is eenvoudig via de vergelijkingstool op deze website. Houd er rekening mee, dat verschillende factoren van invloed zijn op de premie van de verzekering. Denk bijvoorbeeld aan het aantal schadevrije jaren wat je opgebouwd hebt, je leeftijd en de waarde van een scooter. Op deze pagina lees je meer over hetgeen waarmee je rekening dient te houden bij de premie van een scooterverzekering berekenen. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Met name de verzekering voor opzittenden van een scooter zijn populair. 

Invloed dekking bij scooterverzekering berekenen 

De hoogte van de premie van een scooterverzekering wordt voor een groot deel bepaald door de dekking van de verzekering. Kies tussen een WA-verzekering met basisdekking, een WA-verzekering met beperkt casco en een All Risk scooterverzekering. Bij een All Risk scooterverzekering betaal je de hoogste premie. Toch kan de premie van deze scooterverzekering berekenen interessant zijn! Niet alleen wordt schade aan andermans voertuig vergoed bij een ongeluk. Ook verschillende vormen van schade aan je eigen scooter krijg je vergoed. Denk bijvoorbeeld aan schade door diefstal, schade door het omwaaien van de scooter, enzovoorts. 

No-claimkorting voor je scooterverzekering 

Wanneer je al enige tijd een scooterverzekering hebt, zal je een aantal schadevrije jaren hebben opgebouwd. Het exacte aantal schadevrije jaren bepaalt de hoogte van de no-claimkorting waarop je aanspraak kunt maken. Zou je een schadeclaim indienen bij de verzekeraar, dan wordt het aantal schadevrije jaren weer op nul gezet. Dit betekent dat je bij een volgende scooterverzekering berekenen een hogere premie aangeboden zal krijgen. Het maakt dat het verstandig kan zijn om het herstel van hele lichte vormen van schade zelf te betalen. 

Andere factoren bij scooterverzekering berekenen 

Naast de dekking van een scooterverzekering en het aantal schadevrije jaren wat is opgebouwd, zijn er verschillende andere factoren om naar te kijken. Denk bij de premie van een scooterverzekering berekenen bijvoorbeeld ook aan de waarde van de scooter, je eigen leeftijd en het gebied waar je woont. In de Randstad is de kans op schade aan je scooter, bijvoorbeeld de diefstal hiervan, doorgaans groter dan op het platteland van Groningen of Drenthe. Dit betekent dat je in het westelijk deel van Nederland een hogere premie voor de scooterverzekering betaalt, dan in het noorden van het land. Voor jongere bestuurders wordt vaak ook een hogere premie aangeboden. 

Online premie scooterverzekering berekenen 

Online de premie van een scooterverzekering berekenen is heel eenvoudig met de vergelijkingstool op deze website. Voer de benodigde gegevens in en laat de tool de rest van het werk doen. De tool vertelt je binnen een paar minuten welke verzekeraar de laagste premie voor een scooterverzekering biedt. Je kunt de scooterverzekering direct na het berekenen hiervan afsluiten via deze tool. Zo weet je zeker dat je de juiste verzekering tegen de juiste premie afsluit bij de verzekeraar! Lees voor het afsluiten van een verzekering altijd de polisvoorwaarden door.