Woonverzekering berekenen 

De kosten van een woonverzekering berekenen betekent in de praktijk het berekenen van premies van verschillende verzekeringen. Een woonverzekering is vaak een combinatie van een opstal-, inboedel- en WA-verzekering. Ieder van deze verzekeringen dekt een deel van de mogelijke schade aan of binnen je woning. Een opstalverzekering berekenen is interessant voor alles wat aan de woning vast zit. Bereken een inboedelverzekering voor alles wat los zit; de inboedel. Met een WA-verzekering bescherm je jezelf tegen schade, welke per ongeluk wordt aangericht aan andermans spullen. Op deze pagina lees je meer over factoren om rekening mee te houden bij de premie van een woonverzekering berekenen. 

Tip: voor woningeigenaren is het verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, als onderdeel van de woonverzekering. Door de premie van een woonverzekering te berekenen bij verschillende verzekeraars, voorkom je onnodig hoge maandlasten. 

Invloed dekking bij woonverzekering berekenen 

Een belangrijke factor bij de premie van een woonverzekering berekenen is de dekking hiervan. Des te uitgebreider de dekking van een opstal-, inboedel- of WA-verzekering is, des te hoger is ook de premie hiervan. Een uitgebreidere dekking is niet altijd noodzakelijk. Kies tussen een basisdekking en een All Risk woonverzekering. Bij een All Risk woonverzekering wordt niet alleen schade door externe factoren vergoed. Ook schade die je zelf per ongeluk aanricht aan spullen of vaste elementen in huis wordt vergoed door de verzekeraar. 

Bouwaard en woonplaats 

Naast de dekking spelen ook de bouwaard van de woning en je woonplaats een rol bij de kosten van een woonverzekering berekenen. Onder de bouwaard verstaan we de materialen die gebruikt zijn voor de bouw van je woning. Het spreekt voor zich dat het risico op een brand relatief groot is bij woningen die voornamelijk van hout gemaakt zijn. Een woonverzekering berekenen zal in dit geval een hogere premie opleveren, dan wanneer je woning gebouwd is met steen. Ook verschillen in het type dakbedekking kunnen van invloed zijn op de te betalen premie. Datzelfde geldt voor je woonplaats. Een woning in de Randstad loopt doorgaans een groter risico op schade, dan een woning in een afgelegen dorpje op het platteland. Denk aan het verschil in risico op een inbraak. 

Korting bij een woonverzekering berekenen

In sommige gevallen kun je aanspraak maken op een korting bij een woonverzekering berekenen. Dit geldt onder meer, wanneer je besluit om het eigen risico voor de verzekering te verhogen. Let er hierbij wel op, dat je een groter deel van de schade door een brand of na een inbraak zelf moet bekostigen. Ook kom je mogelijk in aanmerking voor een korting op je woonverzekering, wanneer je woning voldoet aan de eisen van het PKVW- of BORG-certificaat. 

Online premie woonverzekering berekenen 

Maak het jezelf makkelijker, door de premie van een woonverzekering berekenen over te laten aan de tool op deze website. Voer de benodigde gegevens vooraf in en laat de tool binnen een minuut bepalen welke verzekeraar de gunstigste woonverzekering aanbiedt. Je kunt de woonverzekering rechtstreeks vanuit de vergelijkingstool afsluiten. Kijk voorafgaand aan het afsluiten van een woonverzekering altijd naar de polisvoorwaarden hiervan.