Goedkoopste woonverzekering

Een woonverzekering bestaat uit een samengesteld pakket van verzekeringen. In Nederland is het voor woningeigenaren verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. De opstalverzekering dekt schade aan alles wat aan de woning vastzit. Denk aan de badkamer, de keuken en bijvoorbeeld kozijnen. Naast een opstalverzekering wordt ook een inboedelverzekering vaak aan een woonverzekering toegevoegd. Een derde verzekering die onderdeel kan zijn van de woonverzekering is een WA-verzekering. Let wel, een WA-verzekering dekt geen schade aan je eigen interieur. Het gaat hierbij om schade aan het interieur van anderen. Op deze pagina lees je meer over het vinden van de goedkoopste woonverzekering. 

Goedkoopste woonverzekering voor een huiseigenaar

Zoals reeds werd aangehaald, is het voor een huiseigenaar verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. De opstalverzekering verzekert een hypotheekverstrekker dat de hypotheek ook na een brand kan nog kan worden afgelost. Om van de goedkoopste woonverzekering te kunnen profiteren, zou je de inboedel- en WA-verzekering achterwege kunnen laten. Houd er echter rekening mee, dat dit over een langere termijn een dure oplossing kan blijken te zijn. Bij diefstal of brand moet je de volledige inboedel zelf opnieuw aanschaffen. Het maakt dat het sterk is aan te raden om een opstalverzekering te combineren met een inboedelverzekering binnen je woonverzekering. Een WA-verzekering is verstandig, maar niet altijd noodzakelijk.

Als huurder een goedkope woonverzekering samenstellen

Huur je een woning? In dat geval is het afsluiten van een opstalverzekering niet noodzakelijk. De opstalverzekering zal in dit geval door de verhuurder voor je afgesloten zijn. Informeer hier altijd naar, wanneer je een huurcontract ondertekent. Net als bij een goedkope woonverzekering voor een koopwoning, is het ook bij een huurwoning verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Zelfs wanneer je een kleine studio huurt als student! De kosten voor een woonverzekering vallen doorgaans niet hoger uit dan tien euro per maand, bij een compacte inboedel. Een WA-verzekering kan een nuttige aanvulling op de goedkoopste woonverzekering zijn.

Woonverzekering afsluiten als eigenaar van een appartement

Wist je dat de woonverzekering bij een gekocht appartement soms afwijkt van die van een koopwoning? Bij een appartement worden de kosten voor een opstalverzekering vaak in rekening gebracht via de contributie van de Vereniging van Eigenaars (VVE). De VVE sluit in dit geval een opstalverzekering af voor het complete pand. Net als bij een huurwoning is het ook in het geval van een gekocht appartement verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Ook een WA-verzekering kan verstandig zijn, wanneer je bijvoorbeeld regelmatig bij andere bewoners van het complex op de koffie gaat.

Goedkoopste woonverzekering afsluiten

Gebruik de handige vergelijkingstool op deze website om de goedkoopste woonverzekering te vinden en deze direct af te sluiten. Een woonverzekering afsluiten kan rechtstreeks vanuit deze tool. Zo ben je ervan verzekerd, dat je de woonverzekering tegen de juiste premie bij en verzekeraar afsluit! Lees voor het definitief afsluiten van de goedkope woonverzekering altijd de polisvoorwaarden nog eens door. Zo weet je zeker dat de dekking van de woonverzekering aansluit bij hetgeen wat je hiervan verwacht.