Woonverzekering vergelijken
Een woonverzekering vergelijken helpt je de juiste verzekering voor jouw woning en inboedel af te sluiten. Vaak bestaat een woonverzekeringen uit verschillende onderdelen, namelijk: een opstal-, inboedel- en WA-verzekering. Hierbij dekt een opstalverzekering alles wat vast zit aan de woning, terwijl een inboedelverzekering schade aan je inboedel vergoedt. Met een WA-verzekering ben je ook gedekt, wanneer je per ongeluk schade aan andermans interieur of woning aanricht. Vaak valt ook lichamelijk letsel onder de WA-verzekering. Bij een woonverzekering vergelijken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hoe stel je deze verzekering samen? Is het slim om voor een hoger eigen risico te kiezen?
Woonverzekering vergelijken voor korting
Vergelijk een woonverzekering om korting te krijgen op de premie voor je losse verzekeringen, zoals deze reeds benoemd werden. Het combineren van deze verzekeringen bij dezelfde verzekeraar kan je een financieel voordeel opleveren van een paar procent. Voor huishoudens met een eigen woning is een opstalverzekering verplicht. Het afsluiten van een inboedel- en WA-verzekering is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden. Je moet er niet aan denken, dat je de volledige inboedel zelf moet vervangen na een brand of waterschade. Huurders van woningen hoeven geen opstalverzekering af te sluiten. Vaak doet de verhuurder dit voor je.
Woonverzekering en woonhuisverzekering vergelijken
Let erop, dat termen als woonverzekering en woonhuisverzekering regelmatig door elkaar worden gebruikt. Beide termen staan echter niet voor hetzelfde! Een woonhuisverzekering vergelijken is hetzelfde als een opstalverzekering vergelijken; het gaat om alles wat vast zit aan je woning. Een woonhuisverzekering is een onderdeel van de woonverzekering.
Aandachtspunten bij een woonverzekering vergelijken
Niet alleen is het belangrijk om te kijken naar de samenstelling van een woonverzekering. Let ook op de dekking van een woonverzekering. Des te uitgebreider de dekking hiervan is, des te hoger ligt ook de premie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om niet alleen schade door een brand of inbraak te laten dekken, maar ook schade die je zelf hebt aangericht. Een dergelijke dekking wordt geboden voor een All Risk woonverzekering. Het alternatief is een basisdekking, welke ook wel “extra uitgebreide woonverzekering” genoemd wordt. Dit kan enigszins verwarrend zijn.
Mocht de premie hoger uitvallen dan je op voorhand verwacht had, dan kun je voor een hoger eigen risico kiezen. Een hoger eigen risico verlaagt je maandelijkse premie. Let er wel op, dat je een groter deel van de kosten bij schade of diefstal zelf moet vergoeden. Een huis verzekering vergelijken met een verhoogd eigen risico doe je snel en gemakkelijk in een vergelijkingstool.
Vergelijk de woonverzekering online
Online een woonverzekering vergelijken is heel eenvoudig met de tool op deze website! Op basis van de ingevoerde gegevens, zoals je woonplaats, het type woning wat je hebt en de waarde hiervan, berekent de tool welke verzekeraar de laagste premie biedt voor je woonverzekering. Je kunt de woonverzekering direct vanuit de vergelijkingstool afsluiten. Zo ben je verzekert van de juiste premie en verzekering! Lees voor het afsluiten van een woonverzekering de polisvoorwaarden hiervan door. Het voorkomt dat je achteraf niet gedekt bent voor schade, waarvan je dacht dat je dit wel was.