Goedkoopste autoverzekering

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering voor jouw auto kan best lastig zijn! Kies je voor een goedkope autoverzekering met een zo laag mogelijke premie, of geef je de voorkeur aan een uitgebreide dekking? Een uitgebreide dekking kan op termijn goedkoper blijken te zijn, dan een autoverzekering met de laagste premie. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het vergelijken van autoverzekeringen. Op deze pagina lees je meer over het vinden van een goedkope autoverzekering, die past bij jouw situatie! Onder meer de leeftijd, waarde en het beoogde gebruik van je auto spelen hierin een rol. Bij auto’s die een groot deel van het jaar in een garage gestald worden is de kans op diefstal of schade immers kleiner, dan bij een auto die je ’s nachts op een openbare parkeerplaats laat staan.

WA-verzekering de goedkoopste autoverzekering

In de basis is een WA-verzekering de goedkoopste autoverzekering. Een WA-verzekering biedt een basisdekking, waarbij enkel schade aan andermans voertuig vergoed wordt bij een ongeval. Ook lichamelijk letsel wat aan anderen wordt toegebracht tijdens een verkeersongeval valt onder de dekking van een WA-autoverzekering. Je kunt ervoor kiezen om de dekking van een WA-verzekering uit te breiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Denk aan een inzittendenverzekering en bijvoorbeeld een verzekering die rechtshulp biedt in het geval van een gerechtelijke procedure.

Breng in kaart wat je wilt verzekeren

Een goedkope autoverzekering vinden betekent niet standaard, dat je voor een WA-verzekering zou moeten kiezen. Bij een dure auto kan het goedkoper zijn om voor een WA-verzekering met beperkt casco of een All Risk autoverzekering te kiezen. Mocht de auto beschadigd raken, door een poging tot diefstal of bijvoorbeeld vandalisme, dan wegen de kosten voor het herstel hiervan niet op tegen de hogere premie van je All Risk autoverzekering. De goedkoopste autoverzekering is in zo’n geval een All Risk autoverzekering met de laagste premie in zijn soort.

Factoren die invloed hebben op je maandpremie

Verschillende factoren bepalen hoe hoog de premie van de goedkoopste autoverzekering voor jou is. Zo is een verzekering vaak duurder, wanneer je nog relatief jong bent. Datzelfde geldt voor mensen met een beperkt aantal schadevrije jaren. Des te hoger het aantal schadevrije jaren is, des te groter is ook de korting die je op de premie van een autoverzekering krijgt. Heb je schade, maar laat je dit zelf herstellen? In dat geval zal het aantal schadevrije jaren niet beïnvloed worden. Het gaat zodoende om de schadevrije jaren, zoals die bij je verzekeraar bekend zijn. Een vierde factor is de plek waar je woont. In de Randstad is de kans op schade doorgaans groter dan in een klein dorp in de noordelijke provincies.

Vergelijkingstool voor autoverzekeringen

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering is het makkelijkst, wanneer je gebruik maakt van de vergelijkingstool op deze website. De vergelijkingstool laat je in een oogopslag zien, welke autoverzekering de meest gunstige premie biedt. Je kunt de verzekering direct tegen deze premie afsluiten vanuit de tool! De premie wordt bepaald op basis van de eerder beschreven factoren. Lees voor het afsluiten van een goedkope autoverzekering altijd de polisvoorwaarden hiervan door.