Goedkoopste motorverzekering

 Heb je onlangs een motor gekocht? Om de motor op de openbare weg te mogen gebruiken, dien je hier een motorverzekering voor af te sluiten. Het kan best lastig zijn om de goedkoopste motorverzekering voor jouw voertuig te vinden. Onder de goedkoopste motorverzekering verstaan we namelijk niet standaard de verzekering met de laagste premie. Hoewel dit wellicht de goedkoopste motorverzekering lijkt, kan dit over een langere termijn duur uit blijken te vallen. Denk bijvoorbeeld aan schade door weersomstandigheden, welke niet vergoed wordt vanuit de dekking van een verzekering met een basisdekking. Je dient deze schade zelf te bekostigen! Op deze pagina lees je meer over het vinden van de goedkoopste verzekering voor een motor.

WA-verzekering is de goedkoopste motorverzekering

Enkel kijkend naar de premie van een motorverzekering kan een WA-verzekering als de goedkoopste motorverzekering worden aangewezen. Een WA-verzekering, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, biedt enkel dekking voor schade aan andermans voertuig. Ook wanneer een betrokkene na een ongeluk lichamelijk letsel blijkt te hebben, valt het herstel hiervan onder de dekking van je WA-motorverzekering. Schade aan je eigen voertuig wordt in geen geval vergoed.

Je kunt ervoor kiezen de goedkoopste WA-motorverzekering te combineren met enkele aanvullende verzekeringen. Denk aan een verzekering voor opzittenden, of een verzekering welke rechtshulp biedt na een ongeval of bij schade. 

Waarde, leeftijd en gebruik van een motor

Om te bepalen of een WA-verzekering op termijn de goedkoopste motorverzekering voor jou zal zijn, is het slim om te bepalen wat je wilt verzekeren. Welke schade wil je vergoed krijgen vanuit de dekking van je motorverzekering? In welke gevallen zal je de schade aan het voertuig zelf bekostigen? Onder meer de waarde en leeftijd van je motor spelen hierin een rol. Een oudere motor wil je wellicht over een aantal jaar vervangen, wat het onnodig duur maakt om voor een motorverzekering met uitgebreide dekking te kiezen. Is een motor echter net nieuw, dat kan een WA-motorverzekering met beperkt casco of een All Risk motorverzekering wel lonen. 

Factoren om rekening mee te houden

De hoogte van de premie van jouw goedkoopste motorverzekering is van verschillende factoren afhankelijk. Niet alleen de dekking van een verzekering speelt hierbij een rol. Kijk ook naar de waarde van de motor, je leeftijd en het aantal schadevrije jaren wat je hebt opgebouwd. Des te groter het aantal schadevrije jaren, des te lager zal de premie van de goedkoopste motorverzekering zijn. Ook je postcode kan van invloed zijn op de maandpremie van je verzekering. In een klein dorp binnen Groningen of bijvoorbeeld Drenthe is de kans op schade immers kleiner, dan in de drukke Randstad. 

Motorverzekeringen vergelijken

Maak het vinden van een goedkope motorverzekering makkelijker, door gebruik te maken van de vergelijkingstool op deze website. Vul de benodigde gegevens in en laat de tool automatisch voor je berekenen, welke motorverzekering de gunstigste premie aan je biedt! Je kunt de goedkoopste motorverzekering direct vanuit de tool aanvragen bij een verzekeraar. Voordat je de motorverzekering definitief afsluit, is het verstandig om de polisvoorwaarden hiervan nog eens door te nemen.