Goedkoopste bootverzekering

Zoek naar de goedkoopste bootverzekering, om verzekerd te zijn van een degelijke dekking bij ongelukken met andere boten. Het is in Nederland niet verplicht om een bootverzekering af te sluiten, wanneer je met de boot vaart. Toch wordt dit sterk aangeraden! Mogelijk bots je per ongeluk tegen andermans boot aan, wat een grote schade tot gevolg kan hebben. In een dergelijke situatie is het prettig, wanneer deze schade vergoed wordt door je verzekeraar. Op deze pagina lees je meer over het afsluiten van de goedkoopste bootverzekering voor jouw vaartuig. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten bootverzekeringen. Vergelijk het met een auto- of motorverzekering.

WA-verzekering is de goedkoopste bootverzekering

Wanneer je zoekt naar de goedkoopste bootverzekering voor jouw boot, zal je al snel uitkomen op een WA-verzekering. Een WA-verzekering voor boten dekt alleen schade aan andermans boot. Kies je voor een WA-verzekering met beperkt casco, dan wordt ook sommige schade aan je eigen vaartuig vergoed. Denk aan de schade als gevolg van een aanvaring, schade door een brand of ontploffing en schade door diefstal. Het is afhankelijk van de waarde en leeftijd van je boot, of ook een WA-verzekering met volledig casco het overwegen waard is. Bij een dure boot kost het herstel van krassen als gevolg van vandalisme relatief veel. Voorkom dit, door voor de goedkoopste bootverzekering met uitgebreide dekking te kiezen.

Factoren die invloed hebben op de premie

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de premie van de goedkoopste bootverzekering. Denk bijvoorbeeld aan het type vaartuig wat je hebt; gaat het om een simpele sloep, of heb je een groot zeilschip? Ook de maximale snelheid van de boot en het motorvermogen hiervan bepalen hoe hoog de premie van een goedkope boot verzekering is. Andere factoren zijn de lengte van het schip, het gewenste vaargebied en de dagwaarde van de boot.

De premie van de goedkoopste bootverzekering kan hoger uitvallen, wanneer je de goedkope boot verzekering combineert met aanvullende verzekeringen. Onder meer het afsluiten van een verzekering voor opvarenden kan het overwegen waard zijn. Nabestaanden van een overleden opvarende krijgen in dit geval een vergoeding na een ongeluk. Datzelfde geldt voor opvarenden die blijvend invalide raken.

No-claim korting bij bootverzekeringen

Veel aanbieders van goedkope bootverzekeringen bieden een no-claim kortingsregeling. Dit betekent dat de premie afneemt, naarmate je meer schadevrije jaren met de boot hebt opgebouwd. Er bestaat voor het aantal schadevrije jaren bij boten geen landelijke database. Dit betekent dat je bij het overstappen naar een andere verzekeraar een royementsverklaring dient aan te vragen. Hierop staat het aantal opgebouwde vrije jaren weergegeven.

Goedkoopste bootverzekering afsluiten

Maak het vinden van de goedkoopste bootverzekering makkelijker, door gebruik te maken van de vergelijkingstool op deze website. Op basis van de gegevens die je hierbij invoert, bepaalt de tool welke verzekeraar de gunstigste premie biedt voor de gekozen bootverzekering. Vanuit deze tool kun je vervolgens direct de goedkoopste bootverzekering afsluiten bij de verzekeraar die deze aanbiedt. Lees voor het definitief aanvragen van een goedkope bootverzekering altijd eerst de polisvoorwaarden hiervan door.