Reisverzekering

Veel mensen kijken uit naar het moment waarop zij op vakantie mogen! De een kiest voor een vakantie in Nederland, de ander voor een vakantie naar het Zuid-Europese strand en weer iemand anders verkent een nieuw continent. Om onbezorgd op vakantie te kunnen is het afsluiten van een reisverzekering aan te raden. Een reisverzekering dekt verschillende ongemakken tijdens je vakantie in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan schade door natuurgeweld, medische zorg als gevolg van een ongeluk in het buitenland, enzovoorts. Waarop moet je letten, wanneer je op zoek gaat naar de beste reisverzekering voor jouw reis? Wat zijn de verschillen tussen de verschillende soorten reisverzekeringen? Op deze website vind je een handige vergelijkingstool, waarmee je de diverse reisverzekeringen eenvoudig vergelijkt. Op basis van de ingevoerde gegevens bepaalt de tool wat voor jou de beste reisverzekering is.

Mogelijkheden bij een reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten begint bij het vergelijken van de verschillende soorten reisverzekeringen. Hierbij wordt vaak onderscheid gemaakt tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Het is afhankelijk van het aantal weken dat je jaarlijks voor vakantie in het buitenland verblijft, welk type reisverzekering het beste bij je past. Over het algemeen stelt men dat een doorlopende reisverzekering de beste keuze is, wanneer je meer dan vier weken per jaar in het buitenland verblijft. Dit hoeven geen vier aaneengesloten weken zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook tweemaal per jaar twee weken op vakantie gaan. Ga je minder lang op vakantie? Kies in dat geval altijd voor een kortlopende reisverzekering. Mocht je een vakantie via een touroperator boeken, dan kun je de reisverzekering hier vaak direct bij afsluiten. Dit is gemakkelijker dan het zelf moeten zoeken naar een reisverzekering, maar niet altijd goedkoper. Het loont om zelf ook een vergelijking te maken van de verschillende kortlopende reisverzekeringen bij verzekeraars.

Aandachtspunten bij een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering lijkt vaak al snel de beste keuze te zijn, wanneer je een reisverzekering zoekt. Hier zitten echter ook nadelen aan! Zo mag je vaak maar een maximaal aantal dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven, wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest. Het verschilt per verzekeraar hoe lang deze periode exact is. Houd rekening met een periode van 90 dagen, wat tegen bijbetaling soms nog verlengd kan worden tot 180 dagen. 

Annuleringsverzekering naast een reisverzekering

Vaak wordt een reisverzekering afsluiten gecombineerd met het afsluiten van een annuleringsverzekering. Zeker wanneer je een vakantie al vroeg in het jaar boekt biedt een annuleringsverzekering voordelen. Mocht de vakantie onverhoopt niet door kunnen gaan, dan kun je deze kosteloos annuleren. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, een overlijden in je directe omgeving, enzovoorts. Houd er rekening mee dat een annuleringsverzekering geen vrijbrief is om vakanties op het laatste moment af te zeggen. Kijk de polisvoorwaarden hiervan goed na, alvorens je besluit een vakantie te verplaatsen. Net als voor een reisverzekering geldt ook voor een annuleringsverzekering, dat deze in twee soorten wordt aangeboden: kort- en doorlopend. Het is van de tijd dat je in het buitenland verblijft afhankelijk, welk type annuleringsverzekering het beste bij je past.

Belangrijke factoren bij reisverzekeringen vergelijken

Het zoeken naar de beste reisverzekering kan best ingewikkeld zijn! Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten bij een reisverzekering vergelijken. Denk niet alleen aan het verschil tussen een kort- en doorlopende reisverzekering, of bijvoorbeeld het nut van het afsluiten van een annuleringsverzekering. Ook is het belangrijk om uit te zoeken of een reisverzekering past bij de activiteiten die je tijdens een vakantie onderneemt. Ben je bijvoorbeeld voornemens om regelmatig te gaan fietsen op een racefiets? Wil je af en toe bergen kunnen beklimmen? Niet iedere reisverzekering dekt eventuele ongevallen als gevolg van het beoefenen van deze sporten. Verzekeringen kunnen duurder uitvallen, wanneer deze je moeten dekken voor medische kosten als gevolg van ongevallen tijdens deze activiteiten. Het afsluiten van een reisverzekering is niet geschikt voor mensen die vrijwilligerswerk in het buitenland verrichten of naar het buitenland reizen voor hun vaste werk. Ook studenten die naar het buitenland vertrekken voor hun studie, dienen voor een andere verzekering te kiezen. Mede door het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering niet onbeperkt in het buitenland mag verblijven. Daarbij wordt letsel wat je tijdens het werk of bijvoorbeeld een stage oploopt niet vergoed vanuit een (doorlopende) reisverzekering. Tip: jongeren en studenten komen vaak in aanmerking voor een korting op hun reisverzekering. Controleer dit voordat je een reisverzekering definitief afsluit!

Beste reisverzekering online afsluiten

Een reisverzekering afsluiten is heel eenvoudig, wanneer je kiest voor het gebruik van de vergelijkingstool op deze website. Op basis van de ingevoerde gegevens vertelt deze tool je welke reisverzekering aansluit op jouw behoeftes! Je kunt de beste verzekering direct afsluiten vanuit deze tool. Zo ben je ervan verzekerd dat je bij de verzekeraar de juiste reisverzekering en tegen een gelijke premie afsluit. Het is aan te raden om bij het afsluiten van reisverzekering altijd de polisvoorwaarden hiervan door te nemen.