Inboedelverzekering voor een student 

Lang niet alle studenten sluiten een inboedelverzekering af, wanneer zij op kamers gaan. Dit brengt grote risico’s met zich mee! Schade als gevolg van diefstal of bijvoorbeeld brand in de studentenwoning moet door de student zelf vergoed worden. Daarbij hoeft een studenten inboedelverzekering helemaal niet duur te zijn. Het geheel aan meubels, laptops en accessoires wat verzekerd moet worden heeft immers een relatief lage waarde. De noodzaak van een inboedelverzekering voor een student blijkt wel uit het feit, dat een studentencomplex een populair doelwit is van inbrekers. Zij kunnen hier doorgaans relatief eenvoudig binnendringen, doordat deuren lang niet altijd op slot zitten. Daarbij zijn veel studenten in de weekenden van huis. Op deze pagina lees je meer over een inboedelverzekering voor studenten. 

Dekking van een studenten inboedelverzekering 

De dekking van een inboedelverzekering voor een student wijkt niet af van die van een reguliere woningbezitter. Schade als gevolg van diefstal, een brand, een hevige rookontwikkeling of bijvoorbeeld een lekkage wordt gedekt vanuit deze verzekering. Houd er wel rekening mee, dat er aan een aantal eisen moet worden voldaan alvorens de verzekeraar een vergoeding voor de geleden schade uitkeert. Zo moeten er bijvoorbeeld braaksporen worden gevonden bij een inbraak. Mochten deze braaksporen niet gevonden worden, dan zal de verzekeraar geen vergoeding aanbieden voor gestolen spullen. 

Elektronica lang niet altijd gedekt 

Niet alleen moet er aan verschillende eisen worden voldaan bij een studenten inboedelverzekering, ook is het goed om te kijken naar de dekking van elektronische apparaten. Sinds begin 2020 worden deze apparaten niet standaard meer gedekt binnen de inboedelverzekering. Dit geldt zowel bij de inboedelverzekering van een student, als bij die van een woningbezitter. Je dient een aanvullende verzekering voor je laptop, telefoon en tablet af te sluiten om deze apparaten te beschermen tegen schade. Vaak vertegenwoordigen juist elektronische producten het grootste deel van de waarde van de inboedel bij studenten. In de polisvoorwaarden van een studenten inboedelverzekering lees je hier meer over. 

Korting op een studenten inboedelverzekering 

Er zijn verzekeraars die een korting aanbieden voor studenten die een inboedelverzekering afsluiten. Deze korting kan flink oplopen! Het is overigens niet altijd noodzakelijk om een inboedelverzekering als student af te sluiten. Informeer bij de verhuurder of deze wellicht al een inboedelverzekering voor het complete complex heeft afgesloten. Zou je zelf ook een inboedelverzekering afsluiten, dan ben je dubbel gedekt. Ook het afsluiten van een opstalverzekering, welke verplicht is voor woningbezitters, is als student niet noodzakelijk. Een verhuurder sluit deze doorgaans af voor een compleet pand. 

Online inboedelverzekering voor een student afsluiten 

Gebruik de tool op deze website om een inboedelverzekering als student af te sluiten. Er zijn hierbij verschillende factoren om rekening mee te houden. Denk aan je woonplaats, de waarde van je inboedel, enzovoorts. De kans op een inbraak is in een grote stad logischerwijs groter, dan in een kleiner dorp rondom de stad. Je kunt de studenten inboedelverzekering rechtstreeks vanuit de vergelijkingstool afsluiten bij een verzekeraar. Zo weet je zeker, dat je deze tegen de juiste premie afsluit.