Brommerverzekering

Het gebruik van een brommer op de openbare weg is niet toegestaan, wanneer deze niet verzekerd is. Met een brommerverzekering zorg je dat schade aan andermans voertuig bij een verkeersongeval vergoed wordt door de verzekeraar. Kies je voor een brommerverzekering met een uitgebreidere dekking, dan worden ook de kosten voor schade aan je eigen voertuig vergoed. Op deze pagina lees je meer over een bromfiets verzekeren en hetgeen waarmee je hierbij rekening dient te houden. De verschillende soorten verzekeringen voor brommers maken het soms best lastig om een keuze te maken! Tip: maak ook gebruik van de vergelijkingstool voor brommerverzekeringen op deze website. Met deze vergelijkingstool zie je in een oogopslag wat de goedkoopste brommerverzekering van het moment is.

Verschillende soorten brommerverzekeringen

In de basis heb je keuze uit drie soorten van een brommerverzekering, te weten: een WA-verzekering voor je brommer, een WA-brommerverzekering met beperkt casco en een WA-brommerverzekering met volledig casco. Een brommerverzekering met volledig casco noemen we ook wel een All Risk verzekering. Het verschil tussen deze verzekeringen zit in de dekking die het je biedt bij schade. Het gaat hierbij niet alleen om schade als gevolg van een verkeersongeval, maar bijvoorbeeld ook om schade door slippen, brand of door het omvallen van je brommer. 

Dekking bij een WA-verzekering voor brommers

Een WA-verzekering voor brommers biedt een basisdekking voor het gebruik van je brommer op een openbare weg. Dit betekent dat enkel schade aan andermans voertuig bij een verkeersongeval gedekt wordt. Schade aan je eigen brommer is niet gedekt. Datzelfde geldt voor iedere andere vorm van schade. Een WA-verzekering voor brommers is voornamelijk interessant, wanneer je een relatief oud model brommer hebt. Ook bij brommers die in een eigen garage gestald worden, hoeven vaak niet verzekerd te worden met een WA-verzekering met beperkt of volledig casco. 

WA-brommerverzekering met ruimere dekking

Het alternatief voor een WA-brommerverzekering met een basisdekking is een WA-verzekering met beperkt casco. Hierbij worden sommige vormen van schade aan je eigen brommer gedekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor schade als gevolg van een poging tot diefstal of schade door een brand. Vanzelfsprekend wordt ook de schade aan andermans voertuig bij een verkeersongeval gedekt vanuit je brommerverzekering met beperkt casco. De meest uitgebreide dekking wordt geboden door een WA-verzekering met volledig casco. Deze verzekering dekt niet alleen schade aan andermans voertuig. Ook schade aan je eigen brommer wordt vergoed, wanneer betrokken raakt bij een ongeluk. Let wel, het gaat hierbij om schade bij ongelukken die je zelf veroorzaakt. In andere gevallen zal de schade aan je voertuig al gedekt worden door de verzekering die een andere betrokkene heeft afgesloten voor zijn of haar voertuig. Ook schade door slippen, botsen, het omvallen van je scooter, een brand en diefstal wordt vergoed.

Aanvullende verzekeringen voor je brommer

Het kan interessant zijn om naast je brommerverzekering een aantal aanvullende verzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering die je rechtshulp biedt in het geval van een gerechtelijke procedure, waarbij jij wordt aangeklaagd. Dit kan het geval zijn, wanneer iemand je verdenkt van het aanrichten van schade aan zijn of haar voertuig met je brommer. Het is prettig wanneer je in zo’n situatie juridische hulp krijgt. Een andere aanvullende verzekering voor brommers is een opzittendenverzekering. Deze verzekering biedt opzittenden of hun nabestaanden een vergoeding, op het moment dat zij overlijden of blijvend invalide raken. Het afsluiten van deze aanvullende brommerverzekering is interessant op het moment dat je relatief vaak iemand achterop meeneemt.

Brommerverzekeringen online vergelijken

Een bromfiets verzekeren is het makkelijkst, wanneer je gebruik maakt van een online vergelijkingstool. Bij een vergelijkingstool vul je vooraf een aantal gegevens in over het gebruik van de brommer. Op basis van deze gegevens bepaalt de vergelijkingstool vervolgens welke verzekering het beste bij jou past! Er zijn een aantal factoren waarmee rekening dient te worden gehouden bij het afsluiten van een brommerverzekering. Waarop moet je precies letten bij een brommerverzekering vergelijken? Denk bijvoorbeeld aan de plek waar een brommer gestald wordt. De kans op schade door het omvallen van je brommer of een poging tot diefstal hiervan is zeer klein, wanneer je de brommer in een eigen garage of berging stalt. Zou je de brommer op straat laten staan, dan is de kans op een dergelijke schade of een diefstal groter. Het kan een reden zijn om voor een brommerverzekering te kiezen met een iets ruimere dekking: een WA-verzekering met beperkt casco. Heb je onlangs een nieuwe brommer gekocht? In dat geval is een brommerverzekering met volledig casco vaak de beste keuze. Je wilt er zeker van zijn dat je geen enkele vorm van schade aan je nieuwe brommer niet zelf hoeft te betalen. 

Direct een brommerverzekering afsluiten

Maak gebruik van de vergelijkingstool op deze website om de goedkoopste brommerverzekering te vinden. Je kunt de brommerverzekering rechtstreeks vanuit deze tool afsluiten bij de verzekeraar. Zo weet je zeker dat je de verzekering tegen de juiste premie afsluit!