Annuleringsverzekering 

Kijk je al tijden uit naar je aankomende vakantie? Het kan voorkomen dat deze vakantie onverhoopt niet door kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van iemand uit je directe omgeving. Ook kun je ernstig ziek worden, waardoor de vakantie moet worden uitgesteld. In dergelijke situaties is het prettig om een annuleringsverzekering te hebben. Een annuleringsverzekering dekt de kosten van een vakantie, wanneer deze niet door kan gaan. Houd er rekening mee dat deze verzekering geen vrijbrief is om een vakantie te annuleren. In de voorwaarden van een annuleringsverzekering voor een vakantie vind je welke situaties gedekt worden. Op deze pagina lees je meer over een annuleringsverzekering vergelijken en afsluiten. 

Verschillende vormen van een annuleringsverzekering 

Net als een reisverzekering wordt ook een annuleringsverzekering in verschillende varianten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een kort- en doorlopende annuleringsverzekering. Bij een reisverzekering is een kortlopende variant voordeliger, wanneer je niet langer dan drie tot vier weken per jaar in het buitenland verblijft. In het geval van een kortlopende annuleringsverzekering is die periode korter. Sluit een kortlopende annuleringsverzekering enkel af, wanneer je niet langer dan een of twee weken in het buitenland zit. In alle andere gevallen is een doorlopende annuleringsverzekering de meest verstandige keuze. 

Noodzaak van een annuleringsverzekering 

Het afsluiten van een annuleringsverzekering is niet verplicht. Mocht je jaarlijks voor een korte, relatief goedkope last-minute vakantie kiezen, dan kan een annuleringsverzekering niet altijd uit. De kans dat de vakantie niet door kan gaan is in dit geval klein. 

Annuleringsverzekering via een touroperator afsluiten 

Je kunt ervoor kiezen om de annuleringsverzekering af te sluiten via een touroperator. Zo heb je hier zelf geen omkijken meer naar. In dit geval wordt een kortlopende annuleringsverzekering afgesloten, die enkel geldt tijdens de duur van je geplande vakantie. Verstandiger is het om een annuleringsverzekering zelf te vergelijken. Zoals reeds beschreven werd kan een doorlopende annuleringsverzekering al uit bij een vakantie van langer dan een tot twee weken. Een annuleringsverzekering vergelijken is daarbij heel eenvoudig met een online vergelijkingstool. 

Dekking van een annuleringsverzekering 

Bij een annuleringsverzekering voor je vakantie afsluiten is het belangrijk om goed naar de dekking hiervan te kijken. Vaak wordt gedacht dat de kosten voor de vakantie nagenoeg altijd vergoed worden, wanneer deze onverhoopt niet door kan gaan. Dit is echter niet correct! Zo worden de kosten voor een vakantie lang niet altijd vergoed wanneer er sprake is van een negatief reisadvies voor het land van bestemming. Neem de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering voorafgaand aan het afsluiten hiervan door, om er zeker van te zijn dat je goed gedekt bent. 

Online een annuleringsverzekering vergelijken 

Maak gebruik van de vergelijkingstool op deze website om een annuleringsverzekering te vergelijken. Combineer de annuleringsverzekering met een reisverzekering om goed beschermd te zijn tijdens je komende vakanties. Probeer een inschatting te maken van het aantal weken wat je dit jaar in het buitenland verblijft, om te bepalen of een kortlopende annuleringsverzekering interessant is. Vaak kun je een reis- en annuleringsverzekering tegelijkertijd bij dezelfde verzekeraar afsluiten. Dit doe je rechtstreeks vanuit de tool, om verzekerd te zijn van de juiste premie bij de verzekeraar.