U bent in Nederland verplicht om minimaal een WA autoverzekering te hebben indien u een auto bezit. Voor het rijden zonder verzekering staan hoge boetes. Daarnaast is het natuurlijk onverstandig gezien u nergens voor gedekt bent. U bent zelf verantwoordelijke voor alle kosten. Laten we eerst eens kijken welke soorten verzekeringen er allemaal zijn. Deze blog is afkomstig van Autoverzekeringregelen.nl waar u terecht kunt voor het vergelijken van autoverzekeringen voor BMW-auto’s tot aan een elektrische Tesla. 

Soorten autoverzekeringen

WA

Met deze vorm autoverzekering bent u gedekt voor schade aan andere voertuigen. Schade aan uw eigen voertuig is niet gedekt, ongeacht wie de schuldige is.

Beperkt Casco

Met deze vorm bent u gedekt voor schade aan andere voertuigen. Daarnaast bent u gedekt voor schade aan het eigen voertuig door bijvoorbeeld natuurschade, denk hierbij aan een storm of dergelijke. Het verschilt overigens per verzekeraar of diefstal ook is meeverzekerd bij deze vorm.

All Risk

Bij deze vorm bent u gedekt voor schade aan andere voertuigen en schade aan het eigen voertuig ongeacht de schuldige en de toedracht. Er zitten vaak wel voorwaarden verbonden aan het bedrag welke uitgekeerd wordt. Daarom is het altijd verstandig om te bekijken wat nou precies wat vergoedt in welke gevallen. Zie ook de tips van ANWB voor een all-risk verzekering. 

Hoe kan ik besparen op mijn autoverzekering?

De autoverzekering is elke maand een flinke kostenpost. Hoe kan ik hierop besparen? Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen bijdragen aan een lagere premie. 

 1. Neem meerdere verzekeringen bij 1 verzekeraar. Wanneer je behalve je autoverzekering ook andere verzekeringen bij 1 verzekeraar onderbrengt heb je mogelijk recht op interessante pakketkorting
 2. Betaal je premie in 1 keer, en bespaar op de premie
 3. Betaal kleine schades zelf om je schadevrije jaren te behouden
 4. Kijk of de dekking wel klopt met jouw auto. Voor een oudere auto kan een all-risk dekking vaak niet uit. Wil je een splinternieuwe Alfa Romeo verzekeren? Dan is all-risk natuurlijk wel aan te raden. 
 5. Kijk of je niet oververzekerd bent en of je bepaalde zaken niet al met een andere verzekering hebt gedekt
 6. Neem een hoger eigen risico. 
 7. Vergelijk de premies regelmatig en wees niet bang om over te stappen

Categories:

Tags:

No responses yet

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *